Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Министър Ангелкова: България има потенциал да привлече руските туристи, отказали се от Турция

„България има потенциал да привлече руските туристи, които се отказват да пътуват в Турция“, каза министърът на туризма Николина Ангелкова за „Фокус“. Тя допълни, че се очаква ръст на руските туристи в България през лято 2016 г. Министърът обясни, че министерството отсега е предприело сериозни мерки и провежда целенасочени кампании

„Най-големите туроператори бяха в България и вече посетиха местата, които представляват интерес и затова ще продължим да организираме такива информационни туристически турове. Обсъждат се и възможностите за още по-голямо облекчаване на визите за руски граждани. Защо не да има за някои групи и безплатни такива? Но все още сме в един много начален етап на обсъждане. В момента, в който излезем със съответните разчети, ще можем да кажем какви още мерки допълнително сме предприели в тази посока“, коментира още Ангелкова.

Според нея имало потенциал за привличане на руски туристи. „Самите руски туроператори залагат едни доста големи числа за следващото лято и се надявам, че с мерките, които предприемаме, ще успеем да бъдем доста по-конкурентоспособни и да се преборим за доста по-голям дял от руските туристи, които да се пренасочат към България“, допълни министър Ангелкова. Тя каза още, че и турският, и руският пазар са важни за българския туризъм и затова от голямо значение е да не възникват конфликти между двете страни. Министърът допълни, че за България е важно съседите й да са стабилни, тъй като за туризма сигурността е на първо място.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.