Предложиха професорка за нов служебен ректор на академията в Свищов

Нескончаемата сага в Стопанската академия "Д.А.Ценов" в Свищов продължава. На свикано извънредно събрание на Академическата общонст бе предложена за нов служебен ректор проф. д-р Марияна Божинова.

Това стана по изрична заповед на министъра на образованието проф.Тодор Танев от 27 ноември. Настоящата ръководителка на катедра "Търговски и туристически бизнес" проф. д-р Марияна Божинова бе предложена единодушно от преподаватели, студенти, служители.

Номинацията бе с 101 гласа "ЗА", 5 "Против",както и 2 гласа "въздържал се". Кандидатурата е подкрепена и от двамата кандидати за ректор на академията доц. Иван Марчевски и проф. Андрей Захариев .

Ако проф.д-р Марияна Божинова бъде назначена от просветния министъ, тя ще поеме управлението на свищовския ВУЗ на 4 декември за срок от 6 месеца. През юни за ВрИд ректор бе главен проф.Иван Върбанов, който трябваше да подготви и проведе избори за ръководни органи във висшето учебно заведение. Вотът обаче се провали заради множество депозирани жалби до Административния съд във Велико Търново и ВАС от страните в надпреварата. По тях има образувани дела и повечето са висящи. Кога Стопанската академия в крайдунавския град ще има избран ректор, зависи от Темида.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини