Разсеян тийнейджър затвори Централна жп гара в Пловдив за час и половина

Разсеян 19-годишен тийнейджър затвори за час и половина в понеделник сутринта Централна жп гара-Пловдив, след като забравил раницата си край едно от гишетата за продажба на билети и тръгнал да си върши друга работа, докато му дойде влакът.

Паникьосана служителка веднага позвънила на тел. 112 и в 9.40 часа всички подстъпи към Централна жп гара бяха отцепени с жълти ленти от тежко въоръжени полицаи, а на паркинга пристигнаха и няколко пожарни и линейки. Бяха евакуирани и всички близо 100 работещи в различни служби в цялата сграда, а униформените не допускаха пътници да припарят до перона, първи коловоз и наредиха дори на шофьорите от масовия градски транспорт да подминават спирката пред Централна жп гара от съображения за сигурност. Пристигнаха и специалисти сапьори, които отворили забравената раница, но не намерили вътре никакви взривоопасни материали.

Малко след това в района се появи и младежът, чиято разсеяност доведе до непланирана учебна тревога на всички ангажирани с борбата с терора институции в града под тепетата както и до закъснение на няколко влака, тръгващи или преминаващи през жп гара Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини