Дървопреработваща компания вдига нова фабрика за над 75 млн.лв в Търново

Инвестиция в размер на 150 млн.лв ще бъде реализирана от дървообработващото предприятие "Кроношпан България" ЕООД. Половината от сумата в размер на около 75 млн.лв ще бъде вложена в производствената база на дружеството във Велико Търново.Намерението е на 7 юли 2016 г., когато старата столица ще чества 139 г от Освобождението, да бъде открита първата производствена линия за дървесно-влакнести MDF-плоскости. Съвременната фабрика ще е по аналог на съществуващ завод в Залцбург.

Това стана ясно в понеделник след среща на заместник-кмета на болярския град Снежана Данева-Иванова и изпълнителния директор на "Кроношпан България" ЕООД Асен Ников. Снежана Данева-Иванова връчи на Ников строително разрешение за реализиране на бъдещите инвестиционни намерения на компанията.

От дървопреработващата фирма потвърдиха, че ще продължат с благотворителните инициативи в подкрепа на детските градини във Велико Търново. Намеренията са за построяване на нова детска площадка или други съоръжения на посочено от общината място. През последните няколко години "Кроношпан" финансира изграждането две детски площадки, а сред подаръците за детски градини бяха ламиниран паркет и плоскости за мебели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони