Искат да се забрани достъпът на гъбарите в горите

Прокуратурата постанови задържане под стража на шведа-автокрадец Кристофер Андерсон нямал шофьорска книжка

БСП – София с кандидати за кметове в още 5 столични района

Започва фестивалът „Дни на куклите”

Министерство на културата: Строителят на Ларгото да отстрани проблемите по обекта Ще предявим съдебен иск при отказ да се премахнат повредите, каза Боил Банов

Турски отбор подписа с грешен футболист

Горанов: Свидетели сме на най-сериозната досега хакерска атака у нас

Илияна Йотова за речта на Урсула фон дер Лайен: Повече емоции, отколкото отговори!

„Червени“ фенове окупираха черногорски курорти

ЦСКА с променлив успех в бивша Югославия

Пастир би и докара до кома възрастната си приятелка

Президентът Радев награди посланика на Израел у нас с орден “Мадарски конник“ (СНИМКИ)

Владислав Горанов и Младен Маринов ще отговарят в парламента за хакерската атака срещу НАП

Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов се връща в парламента

Расте подкрепата към кандидатурата на Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК

Президентът Плевнелиев към служителите на ВМА: Вие сте безценни, когато е трудно и тежко

Върховният главнокомандващ на Въоръжените сили поздрави Военномедицинската академия по случай 124 години от нейното създаване

„Със своите съвременни диагностично-лечебни възможности и водеща национална експертиза в много направления Военномедицинска академия е неизменно едно от водещите здравни заведения в страната ни и еталон за образцово овладяване на критични ситуации в национален и международен мащаб.

Това заяви президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Росен Плевнелиев в приветствието си към Военномедицинска академия, която отбелязва 124 години от своето създаване, съобщиха от прессекретариатът на държавния глава.

Президентът изрази дълбоко уважение и признателност към ръководството и служителите на Военномедицинска академия, които с високия си професионализъм и всеотдайност продължават последователно и отговорно да изпълняват изключително важната си хуманна мисия и дейност в служба на хората. „Участието на медицинската служба на Българската армия в редица мисии и в контекста на международни кризи и военни конфликти получава неизменно висока оценка и заслужено признание“, посочи държавният глава.

Президентът подчерта уникалната подготовка на специалистите за действия при кризи от различен характер. „Тази подготовка е особено ценна днес, когато бедствените ситуации и заплахата от тероризъм, както и от други атаки от различен вид срещу националната сигурност, могат да се увеличат. Вие сте безценни, когато е трудно и тежко. Разчитаме на вас и знаем, че можем да го правим“, обърна се държавният глава към ръководството и служителите на ВМА.

Академията е също така незаменимо звено за националната сигурност и последна надежда за стотици хиляди българи и за техните семейства, посочи още президентът Росен Плевнелиев.

Държавният глава открои Военномедицинска академия като символ на отговорни действия и успешна реформа. „Откакто новото ръководство пое болницата преди година и половина, бяха постигнати забележителни резултати – чрез екипна работа беше изцяло променена философията на управление на Академията.

ВМА доказа, че може да не бъде бреме и същевременно може да бъде пример за отговорна реформа, отговорно отношение и управление на парите на данъкоплатците“, подчерта Росен

Плевнелиев. Новото ръководство на ВМА оптимизира дейността на лечебното заведение, дисциплинира доставчиците и премахна възможностите за източване на средства. В резултат Академията оптимизира разходите си с 21 млн. лева, припомни президентът. „Когато е трудно и тежко, не можем да се молим само на държавата, а е необходимо да се вземат отговорни и тежки решения.

Вие сте за пример в тази посока и ви благодаря за това“, каза още държавният глава и пожела здраве, благополучие, вяра и оптимизъм на служещите във Военномедицинска академия и на техните близки.

За година и половина Военномедицинска академия извърши структурна реформа, като оптимизира в диалог със синдикатите състава на Академията с 330 служители. Постигната е финансова стабилизация на болничното заведение, отчете началникът на ВМА ген.-майор проф. Николай Петров.

От следващата година Поликлиниката към ВМА ще отчита дейност към Националната здравноосигурителна каса, което ще увеличи приходите на Академията. Предстои да бъде въведена и услугата „избор на екип“, което ще осигури допълнителни приходи на болницата, допълни проф. Николай Петров.

Празника на Академията уважиха министър-председателят Бойко Борисов, министрите на отбраната и на здравеопазването Николай Ненчев и Петър Москов, кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.