Телефонен терор в Пиринско, анонимни заплашиха с бомби две съдебни палати

На телефонен терор бяха подложени магистратите от Благоевград и Петрич във вторник. Анонимни обаждания за поставени взривни устройства в съдебните палати станаха причина за затварянето и евакуацията граждани и служители.

Първо бе атакуван съдът в Петричq и то с тройна телефонна бомбена заплаха.

Точно в 08,55 часа сутринта във вторник, в рамките на по-малко от минута, са направени три обаждания за поставена бомба в съда в южния град. Обадил се е мъж, който предупредил по телефона в деловодството и в регистратурата на Съдебната палата, а след това е регистрирано и трето обаждане на телефон 112. Веднага са евакуирани съдии, прокурори, адвокати, служители и граждани. Районът край съда е отцепен от полицаи.

"Извършено бе претърсване на цялата сграда, няма открито взривно устройство. Подписах декларация и след 12,00 часа на обяд ще се върнем на работните си места. Крайно неприятно е, че по този начин спъват работата ни. Всеки от нас има достатъчно сериозни ангажименти. Днес в съда няма някакво знаково дело, но ще проверим всички насрочени съдебни заседания. Целта е да разберем дали някой заинтересован не е направил тези обаждания", заяви председателят на Районен съд - Петрич Мая Банчева.

След Петрич и в Благоевград на тел. 112 бе получено обаждане за поставена бомба в съда около 14 часа. Всички бяха евакуирани, а над 30 полицаи започнаха обследване на сградата.

Издала съм заповед съдебните дела да не се отлагат, а да се гледат в съседни сгради. Така ще бъде до сряда на обяд. След 13,30 часа, когато минат 24 часа, ще се върнем на работните си места в Съдебна палата", каза председателят на Окръжен съд - Благоевград Катя Бельова.

Полицията работи по двата случая, за да установи кой тероризира сградите на магистратите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини