На 16 юли 2019 да почерпят

„Левски“ с убедителен старт на новия сезон, юноша изработи три гола

България е в топ 20 по поскъпване на домовете

Вучич помоли Макрон за помощ по пътя към ЕС и за разрешаване на кризата с Косово

Трус от 3 по Рихтер разлюля Вранча

„Руска връзка” тресе коалицията в Италия Близък до “Лига” лобист търсел финанси от Кремъл

Ердоган: Турция се надява да организира съвместно с Русия производство на системи за ПВО

Частично лунно затъмнение в нощта на 16 срещу 17 юли

Плащаме на ЕС за пластмасовите опаковки Обсъждат нови приходи в бюджета на общността

ЕС одобри санкции срещу Турция заради сондажите в шелфа на Кипър

МВФ: Вдигнете възрастта за пенсиониране Работниците намаляват с 30% през следващите 30 години

Министерство на финансите: На 19 юли партиите ще получат втората част от държавната субсидия за 2019 г.

Частна здравна каса, ако има 500 000 желаещи Новата визия за бъдещето на осигурителния модел поставя повече въпроси и неясноти, отколкото решения

Русия и Украйна готвят голяма размяна на затворници

Ирак предаде на Русия 33 деца на членове на ИДИЛ

Искане за отнемане имуществото на Цветан Василев влиза в съда до февруари

До февруари Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество трябва да внесе в съда иска за отнемането на имуществото на банкера Цветан Василев, обяви в предаването на „Хоризонт“ – „Преди всички“ председателят на комисията Пламен Георгиев. Той гарантира, че образуваното производство по случая ще бъде внесено в законовите срокове:

Огромен екип е ангажиран, даваме си ясна сметка, че такъв случай е абсолютен прецедент не само в дейността на комисията, а изобщо в цяла Европа. Един единствен случай имаха италианксите колеги, те бяха наложили по-големи обезпечителни мерки от нас в един случай, който касае дейността на мафията, но те касаят много лица. Така, за едно лице да се наложат такива обезпечителни мерки е абсолютген прецедент.
Ние можем да гарантираме, че нашето производство ще приключи в законовите срокове. От там, нататък ще се увеличат ответниците. На гражданския съд може да му отнеме години.

Пламен Георгиев съобщи още, че комисията е внесла в съда иска за отнемане на имущество и срещу бившия зам.председател на Парламента и на ДПС Христо Бисеров.
За господин Бисеров вече производството е внесено в съда. Цената на иска е 1 980 000 лева, като реално обезпеченото имущество е на по-ниска стойност. Господин Бисеров сътрудничеше и част от нещата, които той подаде пред нас , бяха уважени.

Пламен Георгиев напомни, че производствата за отнемане на незаконно придобито имущество не зависисят от изхода на наказателните дела срещу проверяваните лица.
Дори и те да бъдат оправдани по повдигнатите им обвинения е напълно възможно да се стигне до отнемане на имуществото им, ако се окаже,че то няма законен произход, каза Пламен Георгиев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.