Искане за отнемане имуществото на Цветан Василев влиза в съда до февруари

До февруари Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество трябва да внесе в съда иска за отнемането на имуществото на банкера Цветан Василев, обяви в предаването на "Хоризонт" - "Преди всички" председателят на комисията Пламен Георгиев. Той гарантира, че образуваното производство по случая ще бъде внесено в законовите срокове:

Огромен екип е ангажиран, даваме си ясна сметка, че такъв случай е абсолютен прецедент не само в дейността на комисията, а изобщо в цяла Европа. Един единствен случай имаха италианксите колеги, те бяха наложили по-големи обезпечителни мерки от нас в един случай, който касае дейността на мафията, но те касаят много лица. Така, за едно лице да се наложат такива обезпечителни мерки е абсолютген прецедент.
Ние можем да гарантираме, че нашето производство ще приключи в законовите срокове. От там, нататък ще се увеличат ответниците. На гражданския съд може да му отнеме години.

Пламен Георгиев съобщи още, че комисията е внесла в съда иска за отнемане на имущество и срещу бившия зам.председател на Парламента и на ДПС Христо Бисеров.
За господин Бисеров вече производството е внесено в съда. Цената на иска е 1 980 000 лева, като реално обезпеченото имущество е на по-ниска стойност. Господин Бисеров сътрудничеше и част от нещата, които той подаде пред нас , бяха уважени.

Пламен Георгиев напомни, че производствата за отнемане на незаконно придобито имущество не зависисят от изхода на наказателните дела срещу проверяваните лица.
Дори и те да бъдат оправдани по повдигнатите им обвинения е напълно възможно да се стигне до отнемане на имуществото им, ако се окаже,че то няма законен произход, каза Пламен Георгиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини