На 19 юни 2019 да почерпят

Шофьор помете полицейски шеф на мотор в София

Западът превръща хората в биороботи с айфони

Емил Радев ще е евродепутат от листата на ГЕРБ

Борис Джонсън печели най-много гласове на второто гласуване на депутатите консерватори

Румънец начело на фракцията на Макрон Дачиан Чолош е компромис между Париж и Хага

Солистите Виктор и Евгения: Нашият хор помага да разберете Русия Започна турнето на Кубанския казашки ансамбъл в България

Газ битката САЩ – Русия сваля цената на горивото у нас В хъб “Балкан” се чака, освен руско и азерско гориво, и американски и египетски втечнен газ

Българите никога няма да надхвърлят 7 млн. души По най-лошия сценарий за 80 г. ще се стопим до 2 млн.

Алесандра Амброзио си почива в съседна Гърция

ЕС отложи до октомври решението за започване на преговори с Албания и Северна Македония

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 юни 2019

Купуваме 50% по-малко нови коли от гърците Германците ни изпреварват осем пъти по автомобили

Тръмп: Бих обмислил военно нападение срещу Иран, за да не се сдобие с ядрено оръжие

Образователният министър Красимир Вълчев: Още 113 училища стават иновативни 400 от 2400 школа въвеждат подобрения в преподаването

Златните физици на учителя Теодосий Теодосиев останаха без техника

Златните физици на учителя от Казанлък Теодосий Теодосиев останаха без техника.

Част от специализираното оборудване на школата в Казанлък, ръководена от Теодосиев, е изнесено по разпореждане на директора на Природо-математематическата гимназия в града.

Като мотив той сочи, че е извършена инвентаризация, разпоредена от кмета. Посочва се още, че оборудването е собственост на училището и трябва да се ползва от всички учители.

Според Теодосий Теодосиев обаче няма логика техниката от една обзаведена лаборатория, в която могат да се извършват експериментални задачи по физика, да се премества и да бъде под ключ.

Той е категоричен, че ще продължи да работи със своите ученици въпреки отнетото му оборудване.

Теодосий Теодосиев стана мъж на годината за 2014 година.

„Златният физик на България“ е създател специализирана школа по приложна математика и физика, която стои в основата на успеха на много млади българи, златни медалисти на международни олимпиади.

Той е автор и на уникалната методика за създаване на силов интелект, както и активен общественик. След споделената в медиите история на физика, който в окайващи условия подготвя младите таланти, 35-годишната му школа в Казанлък получи сграда за провеждане на заниманията си.

10 години по-рано Теодосий решава да даде всичките си спестявания за едно отдавна изоставено училище в Габровския балкан, където сам предприема ремонт, с идеята да създаде едно място, където младежите да се подготвят на световно ниво за олимпиадите по физика и математика.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.