Ученик изпадна в кома, футболна врата се стовари върху главата му по време на мач (обзор)

Ученик от осми клас на основно училище "Никола Парапунов" в Разлог пострада тежко при инцидент в час по физическо възпитание. Футболна врата е паднала върху главата му и е причинила тежка черепна травма. Момчето е изпаднало в кома.

Иницдентът стана в двора на училище в Разлог около 12 часа. По време на физическо възпитание момчета от осми клас играели футбол, а 16-годишният Атанас Мишков е изпълнявал ролята на вратар.

По време на мача момчето се хванало за напречната греда на вратата и се залюляло. Вратата обаче се обърнала под тежестта му и напора на вятъра и се стоварила върху главата му. Веднага била извикана линейка. Момчето е закарано в болницата в Разлог, прегледано е от хирург, който е констатирал тежка черепна травма. Ученикът е изпаднал в кома и лекарите взели решение да го транспортират за болница "Пирогов" в София.

Съучениците на Наско са изпаднали в паника след инцидента. Учителят по физическо възпитание Иван Дурев също е стресиран, което наложило медици да му бият успокоителни инжекции. В тежък шок е и майката на детето.

Училището веднага затвори, а учителите отказваха да говорят.

Малко по-късно учителят Дурев разказа,че ученикът Атанас не се е хващал за вратата и не е висял върху нея. "Той е висок колкото вратата. Никога не е играл футбол, направи го за първи път. Не знам какво стана, всички сме в шок.

Цялата врата рухна върху момчето", успя да каже учителят .

Според запознати металната врата се е държала от укрепителен елемент за външната метална мрежа на ограда. 

"Много неприятен инцидент, молим се детето да се оправи. Спортната площадка я изградихме преди 4 години, тя е с изкуствена настилка. Направена е по проект, приета е без забележки от финансиращия орган. Предали сме я за експлоатация на училището. Целта ни бе да има къде да спортуват децата. Никой не е допускал, че може да се случи такъв тежък инцидент", заяви кметът на община Разлог Красимир Герчев. "Все още е рано да кажем със сигурност как се е случило всичко. Не можем да се позовем само на 1-2 твърдения на ученици, предстои да уточним повече подробности", казаха разследващите от полицията.

Лошата новина свари директорката на училището Даниела Пелтекова на семинар в Сандански. Тя веднага прекъсна заниманието и отпътува спешно за Разлог, за да направи проверка на инцидента.

Наскоро комисия от общината е правила проверка на спортното игрище в двора на училището, но не е установила някакви нарушения. Въпреки това сега отново ще бъде назначена комисия, която да установи какво е било състоянието на спортните съоръжения. Ще се проверява дали вратата е била укрепена, в повечето случаи те не се застопоряват, защото се местят често, казаха наши източници.

Атанас е транспортиран до болница „Пирогов“ в София с тежка мозъчно-черепна травма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини