Цветан Цветанов и Ирена Соколова подкрепиха обучението по "Адаптирана Физическа Активност и Спорт" в НСА

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов и председателят на Жени ГЕРБ и заместник-председател на Комисията по култура и медии в парламента Ирена Соколова се срещнаха със заместник-ректора на Националната спортна академия „В. Левски“ доц. Николай Изов и представители на Сдружение „СК Адаптивна Физическа Активност и Спорт – НСА“, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

По време на срещата доц. Изов и представителите на сдружението запознаха народните представители с развитието на специалността „Адаптирана Физическа Активност и Спорт“, която е разкрита единствено в НСА. В контекста на Международния ден на хората с увреждания Цветан Цветанов поздрави екипа, който работи с учащите по специалността, за новаторството, което проявяват всеки ден и за социалната отговорност, която проявяват от името на българското висше образование към хората със специални социални потребности. Председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова подчерта, че образователната и социална интеграция на хората с увреждания чрез адаптирана физическа активност и спорт дава отлични резултати и трябва да се превърне в национална политика, подкрепяна от държавата. Соколова предложи да се проверят и възможностите за разкриване на подобна специалност и в други висши учебни заведения в страната, за да може максимален брой хора с увреждания да имат достъп до нея, а и да бъдат подпомогнати от най-ранна възраст. Тя заяви категоричната подкрепа на Жени ГЕРБ към каузата, която отстояват НСА и сдружението. В срещата се включиха още заместник-председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Чолаков и председателят на Младежи ГЕРБ и депутат в Комисията по образованието и науката Георг Георгиев.

Късно снощи Жени ГЕРБ връчиха специалната поощрителна на града по време на турнира по адаптирано плуване с участие на деца и младежи с увреждания от България, Турция и Сърбия, което се проведе под патронажа на ректора на НСА проф. Гешев. Наградата на Жени ГЕРБ бе учредена в името на усилията на децата с увреждания и техните родители да постигат резултати и да се интегрират пълноценно в живота на обществото, защото такава сила заслужава не само поощрение, а и много подкрепа. Като награди бяха връчени професионални пособия за плуване за 30 деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини