Съвети в навечерието на 8 декември: Поне 8 часа почивка след студентския празник

Студентският съвет към Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив стартира вчера сутринта кампания “Празнувай отговорно” в навечерието на студентския празник 8 декември. Акцията на младите хора ще продължи до идната сряда - 9 декември. Преди тържествата възпитаниците на УХТ призовават колегите си от всички университети у нас да шофират разумно и да бъдат по-внимателни на пътя. Причината е, че обикновено около празника броят на инцидентите в черната хроника на МВР за пострадали младежи рязко се увеличава.

Студентите от УХТ припомнят, че за да бъде пътуването максимално безопасно, автомобилите трябва да са оборудвани с четири зимни гуми, а слагането на предпазния колан отнема едва около 7 секунди време. Третият съвет е студентите да си дадат поне 8 часа почивка, за да изтрезнеят и да си починат след празника, преди да седнат отново зад волана.

Инициативата “Празнувай отговорно” на студентите от УХТ-Пловдив се провежда за втора поредна година. При първата кампания те получиха подкрепата на академичното ръководство на университета, на отдел “Охранителна полиция” и на сектор “Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР-Пловдив.

“Радва ме фактът, че има млади хора, които мислят отговорно за своите колеги и приятели и те са в нашия университет. Подкрепям ги не само като ректор, но и като родител”, заяви ректорът на УХТ-Пловдив проф. Кольо Динков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини