Пуснаха обвинения за хакването на НАП

Защитен свидетел обвинен в убийството на варненски диджей

Русия предложи на Турция изтребители Су-35 По-рано днес САЩ блокира Анкара от програмата си за бойни самолети F-35

Двуглава костенурка се роди в Малайзия Оцеляла едва няколко дни

Започна одит на информационните системи на НАП

Иран задържа петролен танкер в Персийския залив

Рицарите на Малта дариха линейка на „Пирогов“

Бюджетната комисия отхвърли президентското вето върху безлимитното финансиране на партиите от фирми

Два проекта стартират в защитено жилище за младежи с интелектуални затруднения Ще бъдат направени обновяване на базата и подготовка за заетост на младежи

Велико Търново ще получи европейски средства за доизграждане на ВиК инфраструктурата В областта от Оперативна програма „Региони в растеж“ се инвестират близо 67 млн. лв. по 28 договора

Бащата на Неймар на среща с „Ювентус“

Паламудът се люпи, хванали няколко малки риби в Лозенец и Приморско

Млади атлети и журналисти се включват в проект срещу агресията в спорта

Йоана води любовна Fiesta от 20-метрова кула Течението отнася лодката на певицата, спасителен екип я връща на брега на язовир Огняново

Цанко Цанков преплува Бургаския залив

Психолози работят със съучениците на удареният от футболна врата Наско

Двама психолози влязоха в Основно училище „Никола Парапунов“ в Разлог, където стана тежкият инцидент с осмокласник, изпаднал в кома, след като футболна врата падна и счупи черепа му.

Съучениците на Наско са в шок и психолозите разговарят с тях.

И още с час на класния ръководител започна учебният ден в щколото, учителите също провеждат разговори за инцидента.

Нелепата случка с 14-годишният Атанас М. стана в час по физическо възпитание.

Часът се е провеждал в салона, но четири от децата изявили желание да играят футбол в двора и учителят ги пуснал.

Наско бил вратар, когато изведнъж върху него се стоварила тежката метална футболна врата и му премазала черепа.

Лекари в столичната клиника „Пирогов“ се борят за живота му, детето е с тежка черепно-мозъчна травма на главния мозък и е в кома.

Полицията веднага започна оглед на място и установи,че липсват укрепващите елементи, които държат вратата стабилна. Там е имало въжета, закрепени към оградата, но вероятно са били откраднати.

„Направихме извънреден инструктаж с учителите преди учебните занятия. В първия час на децата бе обяснено, че имат не само права, но и задължения. Става въпрос за поведението им в района на училището, за да не се поставят под заплаха живота и здравето им. В класа на пострадалия ученик са две психоложки – училищната и нейна колежка от общината“, заяви днес директорът на Регионалния инспекторат по образование в Благоевград Ивайло Златанов, който е в града от вчера.

Едно от момчетата, които играли заедно с Наско, не е дошло на училище. То е в шок и е останало в дома си в село Добърско. „Ще го посетят вкъщи директорката Даниела Пелтекова, класната му и една от психоложките. Най-важно е да се погрижим за децата и за тяхното психическо здраве в този труден момент. Искам да подчертая, че целият учителски колектив е в стрес, силно притеснени са всички преподаватели, стъписани са и те, и учениците. Училището е едно от добрите в Пиринския край, не заслужаваше подобен тежък инцидент“, каза още Златанов.

Учителят по физическо Иван Дурев е в „Пирогов“ в София, той придружил Наско с линейката. До детето е и майка му, баща му е международен шофьор и го чакат да се върне в страната.

Според шефа на инспектората е нелепо да се обвинява учителят по физическо за инцидента.

На игрището има камери, записите са прегледани, но не са ясни и само се виждат на вратата два детски силуета. Картината е лоша и не дава яснота как точно е станала злополуката.

Спортната площадка е изградена преди 5 години, тя е с изкуствена настилка. Направена е по проект, приета е без забележки от финансиращия орган.

„Ще имам среща с градоначалника, за да обсъдим статута на тази площадка. Тя се ползва и от ученици, и от други жители на града – след учебно време и в почивните дни. Директорката ми сподели, че често външни лица влизат вътре и играят дори в учебно време.Ще искам ясни правила за ползване, стопанисване и поддържане. Лошото е, че ще го направим след този тежък инцидент“, каза още шефът на инспектората по образование в Пиринско Ивайло Златанов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.