Спипаха 25 афганистанци край Фазаново

В Царево се жалват, че разследващите не стигат

25 афганистанци са били превозвани в четири автомобила от границата към Бургас. Граничарите са ги засекли край село Фазаново, което се намира на 14 километра от Китен и Царево. Четиримата превозвачи са заловени. Те са мъже от Бургаско- от село Русокастро и град Камено и ще бъдат изправени пред царевския съд.

В същото време, няма достатъчно разследващи полицаи, които да довършват образуваните дела, коментираха запознати. Командировката на следователите, които бяха изпратени да помагат на местните магистрати в Царево, вече е изтекла.

От началото на седмицата през Малко Търновско пък не е имало нито един минал и засечен мигрант, казаха от полицията. През миналата е бил заловен само един афганистанец.

Вероятно през зимния период трафикът на бежанци ще се засили през граничното село Резово, тъй като преминаването там е по- лесно- през Резовска река. В този район мигрантите минават по плитчините и са у нас. Навътре в Странджа, където бяха досегашните им "магистрали", вечер температурите вече падат много рязко, местностите са гористи, насечени с много реки и дерета, и преходът е труден при зимни условия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини