На 18 юни 2019 да почерпят

Макрон призова за диалог с Иран и призова Техеран към търпение

Българският език е петият по популярност в „дарк нет“

Премиерът Борисов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Двамата са обсъдили борбата с климатичните промени и опазването на околната среда

Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените – за случил се

Масов бой пред Съдебната палата в центъра на София

Ядрените сили с по-модерни арсенали Москва разполага с 6500 срещу 6185 за САЩ

Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Хотел забранява бебешки колички в ресторанта (Видео)

Хотел забранява на гостите си да влизат с бебешки колички в ресторанта. За семейство с 6-месечно бебе, забраната налага майката и бащата да се хранят на смени. Докато единият е в ресторанта, другият е с детето в стаята. За това е сигнализирала комисията за защита от дискриминация. Нейното становище е, че забраната представлява пряка дискриминация. Не така обаче смятат в хотела и обжалват решението на Комисията, информира Нова тв.

Точно преди две години, Сава е на шест месеца и тепърва се учи да присяда. На 5 декември той има имен ден и с това празничната серия за семейство Троански тепърва започва. Следва годишнина от сватбата и именния ден на майката, Анна.

„Идеята беше за тия три празника да сме някъде заедно, спокойно”, разказва майката Анна.

Тази табела обаче прави идеята невъзможна. Големият син Мартин е запомнил престоя в хотела като единственото време, в което семейството му е било разделено. От специалната политика на хотела към количката на Сава.

„Или мама, или тати трябваше да седят при него и трябваше да се храним на смени. Даваха столчета, които не са подходящи за неговата възраст”, добавя Анна Троанска.

Ето я и прословутата количка, може да се види колко е широка, сравнена с един стандартен стол. За прецизност, носим и рулетка. Седалката на количката се оказва дори по-тясна от тази на стола, а бебешките крачета дори в легнало положение не биха стърчали повече от колената на един възрастен. Вземаме последна мярка. Долу при колелата, количката е широка 59 сантиметра.

„Помолиха ни да си свалим столчето от колата, защото количката толкова много пречеше, че трябваше да се търсят други варианти. Свалихме стола от колата, връзваха го сервитьорите с тиксо. Връзваха го с колани от хавлии, само и само по някакъв начин детето да бъде в друго положение, което да отговори на указанията на който е там управителя”, разказва още Анна Троанска.

Управителката има друга позиция по случая, но така и отказва да я сподели пред камерата ни. Не разрешава и хотелът да бъде сниман. Няма как да покажем колко широк е ресторантът.

Разполагаме само с тази снимка, приложена към делото в комисията за защита от дискриминация. Задрасканата количка е факт и на втори декември. В търсене на още факти, се обръщаме към комисията, която е преценила доводите и на двете страни.

„След събиране на достатъчно доказателства, съставът на комисията, който разглеждаше преписката налага глоба, тъй като е извършена пряка дискриминация и глобява представителите на дадения хотел в размер 250 лева”, коментира доц. Д-р Анна Джумалиева, председател на Комисията за защита от дискриминация.

Комисията не е приела доводите на управителката, че семейството си връща на хотела заради удържани 200 лева за изгорен мокет. Комисията не е приела доводите, че количката на Сава би попречила на спешна евакуация в случай на пожар. А забраната над вратата на ресторанта ще остане там, докато съдът потвърди, или отхвърли решението на Комисията за защита от дискриминация.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.