В стабилно състояние е мъжът, прострелян до мол в София

21-годишният мъж, който бе прострелян снощи на бул. „Черни връх”, е в стабилно състояние. Това съобщи за Агенция „Фокус” говорителят на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” Мария Пойразова. Няма непосредствена опасност за живота му.

Припомняме, че пострадалият бе прострелян в крака и настанен в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”. Вторият мъж, който също стана жертва на престрелката, е около 30-годишен, откаран е във ВМА с огнестрелна рана в коляното. Двамата души - Марио и Любомир, бяха простреляни около 17,45 ч. в понеделник на бул. “Черни връх” до един от най-големите молове в София, като единият преди това е бил пребит.

Стрелецът е бил задържан. Той е охранител на външния периметър на офис и е заявил, че е бил провокиран, което довело до произведените изстрели. Охранителят е задържан по ЗМВР за срок до 24 часа.

“24 часа” научи, че пострадалите са се занимавали с наркотици, регистрирани са в МВР. Подобна версия бе потвърдена и от присъствието на мястото на шеф от СДВР, който отговаря за тази престъпност.

Вероятно жертвите са познавали нападателя си. Той ги е гонил по околовръстния път в посока от Драгалевци към мола. И тримата са били пеша.

Покушението е извършено в час пик, когато движението в района на мола е претоварено.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини