Борислав Гуцанов : Свалянето ми от поста е прецедент, който трябва да бъде спрян

Андреа лъсна чисто гола във вана (СНИМКА)

Пуснаха обвинения за хакването на НАП

Защитен свидетел обвинен в убийството на варненски диджей

Русия предложи на Турция изтребители Су-35 По-рано днес САЩ блокира Анкара от програмата си за бойни самолети F-35

Двуглава костенурка се роди в Малайзия Оцеляла едва няколко дни

Започна одит на информационните системи на НАП

Иран задържа петролен танкер в Персийския залив

Рицарите на Малта дариха линейка на „Пирогов“

Бюджетната комисия отхвърли президентското вето върху безлимитното финансиране на партиите от фирми

Два проекта стартират в защитено жилище за младежи с интелектуални затруднения Ще бъдат направени обновяване на базата и подготовка за заетост на младежи

Велико Търново ще получи европейски средства за доизграждане на ВиК инфраструктурата В областта от Оперативна програма „Региони в растеж“ се инвестират близо 67 млн. лв. по 28 договора

Бащата на Неймар на среща с „Ювентус“

Паламудът се люпи, хванали няколко малки риби в Лозенец и Приморско

Млади атлети и журналисти се включват в проект срещу агресията в спорта

Чиновниците остават без празнични бонуси

Чиновниците от държавната администрация най-вероятно ще останат без каквито и да е коледни бонуси. От администрацията на Министерския съвет категорично заявиха, че не се предвижда даване на никакви допълнителни възнаграждения. От Министерството на външните работи обясниха, че с голям зор са успели да се вмъкнат в бюджета и да осигурят заплати за декември. От президентството също казаха, че нямат възможност да зарадват служителите си.

Единствено от Министерството на отбраната споделиха, че военният министър Николай Ненчев е разпоредил да проверят дали има някаква възможност да бъдат дадени бонуси на служителите. Бюджетът на ведомството беше актуализиран с 57 млн. лв. за тази година, тъй като не стигаха парите за заплати и за плащане на обезщетенията от 20 заплати на пенсионираните служители.

Последно чиновниците получиха великденски бонуси по времето на кабинета „Орешарски“ през 2014 г. Тогава те не бяха еднакви за всяко ведомство, а ръководителите сами определяха размера в зависимост от направени икономии на тримесечието на годината. Едни от най-големите премии получиха чиновниците по времето на бившия финансов министър Симеон Дянков през 2012 г. Тогава той се кълнеше, че няма да раздава пари, но разследване на „Труд“ доказа, че на шефове във финансовото ведомство са давани и до 30 000 лева като премии.

За разлика от държавния сектор всяка втора частна фирма у нас предвижда коледни бонуси за служителите си. Това показа проучване на Асоциацията на индустриалния капитал. Спрямо миналата година обаче броят на работодателите, които ще дадат бонус, намалява значително.

Повечето шефове обвързват стимулите с резултатите на компанията през годината. 2/3 от работодателите, които предвиждат бонуси, ще дадат допълнително до 200 лева за празниците.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.