Христо Иванов за оставката си: По-добър коледен подарък не бих могъл да си направя

Очаквам Коледа и по-хубав коледен подарък не бих могъл да си направя. Това коментира пред журналисти в парламента Христо Иванов, който си подаде оставка като правосъден министър.

На въпрос кога е взел решение, че трябва да подаде оставка, той заяви, че още в първия ден, когато се е заклел. „Казах, че поемам този пост, за да свърша конкретни неща и кауза. Голяма част от тези неща се реализират, но за мен въпросът, който поставих от трибуната, е ценностен - дали в България политическата система може да постави интересите на независимостта над съда над зависимостта си под различни форми от свръховластената фигура на главния прокурор. Както и заради цялостната ситуация в последните седмици, мисля, че няма да има политически ресурс за провеждане на реформа оттук нататък и сега ще си подам оставката пред премиера”, заяви Иванов. Той посочи, че веднага ще му я връчи.

„Благодаря на всички политически сили за подкрепата и за работата, която сме свършили сега и дотук. Не е личен въпрос дали аз съм предаден, въпросът е в една кауза, която беше дефинирана. Оттук нататък следват важни решения да се вземат за това дали наистина ще се продължи в тази посока, която очертах. Надявам се, че моята оставка ще послужи за преосмисляне от някои хора на тази посока. Единствената ми емоция е огромно облекчение”, каза още Христо Иванов, цитиран от Фокус.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини