Плевнелиев: Стокообменът между България и Словакия наближава 500 милиона евро

"Стокообменът между България и Словакия наближава 500 милиона евро". Това каза държавният глава Росен Плевнелиев на пресконференция след срещата му със словашкият президент Андрей Киска, предаде „Фокус”.

По думите му, словашките туристи в България са около 70 000. Плевнелиев благодари на президента на Словакия за споделеното партньорство.

"Двамата изградихме много силно приятелство", обясни той. По думите му, в условията на лични отношения между страните са историческите връзки.

"Пример е мисията на светите братя Кирил и Методий във Великоморавия. Двете страни имат много общо в различни индустрии, каза той и добави, че двете страни имат потенциал да реализират и общи проекти за излизане на трети пазари.

"Двамата сме лично ангажирани в развитието на иновациите. Утре заедно ще открием София Тех парк и ще участваме във форум на словашкия бизнес. София Тех е първата иновационна екосистема в региона. Тя е платформа за развитие на високи технологии за развитие на младите и предприемчивите", коментира Росен Плевнелиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини