Плевнелиев ще открие първия научно-технологичен парк в България „София Тех Парк“

На 11 декември държавният глава Росен Плевнелиев ще открие с официална церемония научно-технологичния парк „София Тех Парк“. Заедно с българския президент, лентата на първата иновационна екосистема в България ще прережат президентът на Словашката република Андрей Киска, министър-председателят Бойко Борисов, министър-председателят на Свободната държава Бавария Хорст Зеехофер, европейският комисар по регионално развитие Корина Крецу, министърът на икономиката Божидар Лукарски и изпълнителният директор на „София Тех Парк“ Елица Панайотова.

Церемонията е с начало 12.00 часа в сградата на Иновационния форум в „София Тех Парк“. Форумът ще бъде символично кръстен от президента Росен Плевнелиев и от министър-председателя Бойко Борисов на името на големия изобретател от български произход проф. Джон Атанасов.

Президентът Росен Плевнелиев и словашкият му колега Андрей Киска ще открият символично улица в „София Тех Парк“ на името на словашкия изобретател Йозеф Мургаш, след което ще посетят сградата на „Инкубатора“ на научно-технологичния парк.

От 13.00 часа в централната зала на Иновационния форум президентите Росен Плевнелиев и Андрей Киска ще дадат начало на официалния панел в рамките на конференцията „Ролята на технологичните паркове за развитието на предприемачеството и иновациите“. Двудневната дискусия е посветена на политиките в подкрепа на иновациите и ролята на научно-технологичните паркове за създаването на икономика, основана на знанието.

От 14.45 часа на Дондуков“ 2 президентът Росен Плевнелиев ще приеме министър-председателя на Свободната държава Бавария Хорст Зеехофер, който е на официално посещение в България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини