115 иракчани форсират Марица с лодки

Трафиканти форсираха река Марица със 115 нелегални емигранти от Ирак, разказаха гранични полицаи.

58 деца от 2 до 16 г., 33 жени и 24 мъже са заловени, докато се качват в тир между с. Чернодъб и свиленградския кв. "Гарата". Арестуван е и шофьорът на товарния автомобил, обясниха за "Труд" близки до разследването източници. От прокуратурата лаконично потвърдиха, че има такова досъдебно производство.

Информирани обясниха, че групата била прекарана с 5 гумени лодки с 4 курса. Трафикантите били турци, но превели нелегалните през Гърция, докато се стелила мъгла. Наблюдателни граничари от южната ни съседка предали какво се случва на българските си колеги.

"Имигрантите все по-често предпочитат да влязат в страната ни с лодки по реката, заради върнатия кльон по границата с Турция", коментираха граничари. Според тях въпросните 115 иракчани броили между 1000 и 3000 евро за лодките и още по толкова на нашите трафиканти, за да ги отведат до София, откъдето имали обещание да ги прехвърлят към Германия.

През февруари т.г. шестима сирийци се разбиха с дървена лодка на остров до Свиленград, след като влязоха с нея от Турция в България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини