БДЖ спира легендарния експрес “Чайка”

В новото жп разписание, което влиза в сила от 13 декември 2015 г., липсва легендарният “Чайка експрес”, който от десетилетия насам се движеше всеки ден от София до Бургас и обратно през Казанлък. Той ще се движи вече само в петък от София за Бургас и в събота в обратната посока, като от БДЖ обещават да помислят и за други изключения, например когато се събират повече почивни дни.

Новината е била съобщена още преди около месец на общините, които се намират по линията: Казанлък, Сливен, Карнобат и Бургас. На местна почва там са събрани около 1500 подписа срещу това решение, но въпреки това от БДЖ отказват да го преразгледат, се твърди в железничарските форуми в интернет.

Вчера от БДЖ потвърдиха за новото разписание, според което “Чайка експрес” ще се движи само в един ден от седмицата. Мотивът е, че от пролетта на 2016 г. започва мащабна реконструкция на подбалканската жп линия и експресът на практика няма да може да спазва разписанието, защото ще трябва да пътува по 9-10 часа между София и Бургас. В момента разстоянието се изминава за около 6 часа и 10 минути.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини