Борислав Гуцанов : Свалянето ми от поста е прецедент, който трябва да бъде спрян

Андреа лъсна чисто гола във вана (СНИМКА)

Пуснаха обвинения за хакването на НАП

Защитен свидетел обвинен в убийството на варненски диджей

Русия предложи на Турция изтребители Су-35 По-рано днес САЩ блокира Анкара от програмата си за бойни самолети F-35

Двуглава костенурка се роди в Малайзия Оцеляла едва няколко дни

Започна одит на информационните системи на НАП

Иран задържа петролен танкер в Персийския залив

Рицарите на Малта дариха линейка на „Пирогов“

Бюджетната комисия отхвърли президентското вето върху безлимитното финансиране на партиите от фирми

Два проекта стартират в защитено жилище за младежи с интелектуални затруднения Ще бъдат направени обновяване на базата и подготовка за заетост на младежи

Велико Търново ще получи европейски средства за доизграждане на ВиК инфраструктурата В областта от Оперативна програма „Региони в растеж“ се инвестират близо 67 млн. лв. по 28 договора

Бащата на Неймар на среща с „Ювентус“

Паламудът се люпи, хванали няколко малки риби в Лозенец и Приморско

Млади атлети и журналисти се включват в проект срещу агресията в спорта

БДЖ спира легендарния експрес “Чайка”

В новото жп разписание, което влиза в сила от 13 декември 2015 г., липсва легендарният “Чайка експрес”, който от десетилетия насам се движеше всеки ден от София до Бургас и обратно през Казанлък. Той ще се движи вече само в петък от София за Бургас и в събота в обратната посока, като от БДЖ обещават да помислят и за други изключения, например когато се събират повече почивни дни.

Новината е била съобщена още преди около месец на общините, които се намират по линията: Казанлък, Сливен, Карнобат и Бургас. На местна почва там са събрани около 1500 подписа срещу това решение, но въпреки това от БДЖ отказват да го преразгледат, се твърди в железничарските форуми в интернет.

Вчера от БДЖ потвърдиха за новото разписание, според което “Чайка експрес” ще се движи само в един ден от седмицата. Мотивът е, че от пролетта на 2016 г. започва мащабна реконструкция на подбалканската жп линия и експресът на практика няма да може да спазва разписанието, защото ще трябва да пътува по 9-10 часа между София и Бургас. В момента разстоянието се изминава за около 6 часа и 10 минути.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.