Хорст Зеехофер: Бавария и България наистина са приятелски държави

„България и Бавария наистина са приятелски държави. Обменихме мнения по всички актуални теми, поздравих министър-председателя относно развитието и политиката, която води в България". Това каза премиерът на Бавария Хорст Зеехофер на срещата си с Бойко Борисов пред журналисти.

" Той (Борисов, бел. ред) има какво да разкаже, има много положителни данни да сподели относно държавния бюджет, ръста на икономиката, инвестициите и защитата на външните граници. Ще правим всичко възможно да задълбочаваме отношенията си в областта на икономиката. Всички реформи и цялото развитие, което се случва в България, са много важни за инвеститорите. Мисля, че те могат да имат доверие в България.", каза още Зеехофер.

"Надявам се думите на г-н Зеехофер, произнесени след срещата ни в Министерски съвет днес, да стигнат до още баварски, немски компании и колкото може повече инвестиции да дойдат в България във всяка една област, където имат интерес. Страната ни винаги е считала, че доверието и взаимодействието трябва да са нависоко ниво", заяви от своя страна българският министър-председател Бойко Борисов. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини