Видински ученици подаряват внимание и грижа на възрастни хора в региона

Общинските съветници от "Единни за промяна" станаха част от благотворителна инициатива на учениците от ПМГ "Екзарх Антим I". Заедно с възпитаници от училище "Любен Каравелов", музиканти и танцьори от видинския ансамбъл "Дунав" те подадоха ръка на възрастните хора в региона със своя благотворителен концерт.

"Готовността на децата във Видин да помогнат на възрастните хора показва, че можем да бъдем добри и достойни граждани. Няма нищо по-естествено от това да се погрижим за нашите баби и дядовци, които са ни отгледали през годините. Трябва да се грижим за тях не само по време на Коледните празници, защото те са хората, които ни обичат истински и които имат най-голяма нужда от нас", сподели г-жа Росица Кирова от училищното настоятелство на Природо-математическата гимназия във Видин.

В залата на Драматичния театър имаше две урни, в които се събираха средства в помощ на възрастните хора. Продукти и средства ще се събират и в ПМГ "Екзарх Антим I" до 21-ви декември, когато на хората от третата възраст ще бъдат доставени хранителни пакети.

"Отделяйте повече време за възрастните хора в живота ви. Обаждайте им се по-често, разказвайте им за вашето ежедневие, посещавайте ги през свободното Ви време. Обичайте ги и се грижете за тях", призоваха видинските деца.

Освен хранителни продукти, учениците ще подарят на възрастните хора и минути на внимание, грижа, любов и радост за празниците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини