Имам ли право на майчински, ако ме съкратят в срока за изпитване

Откриха тухла с печат с името на римския консул Марулус в древния град Нове Уникалната находка датира от 184 година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 юли 2019

Румен Петков: Може да се очаква взаимодействие на АБВ с БСП на местните избори

Проф. Герджиков: Единодушната номинация на Гешев ми дава надежда

НАП продава 13 бунгала край морето Къмпингът е в област Варна

Зеленски завладя и парламента на Украйна „Слуга на народа” печели абсолютно мнозинство

Тръмп: Информацията за заловените шпиони на ЦРУ е фалшива

Ремонти на знакови стари сгради в София Къщата на Яворов може да стане общинска, реставрират дома на Фингов

Иван Гешев – кандидат за нов главен прокурор (обзор) Може да остане сам в състезанието

Приключи гласуването за премиер на Великобритания Утре обявяват името му

Иран: Задържането на плаващия танкер „Стена имперо“ не е ответна мярка

ВМРО издига Славчо Атанасов за кмет на Пловдив

Проф. Иво Петров: Високотехнологичната медицина е най-несправедлива за социално слабите

Въоръжаваме пехотата за 1,464 млрд. лева Военните канят 4 компании в търга за нови бойни машини

Министър Танева: До 2020 година общините в селските райони ще имат на разположение близо 1 млрд. евро

До 2020 година общините в селските райони ще имат на разположение близо 1 млрд. евро по Програма за развитие на селските райони и Програма „Морско дело и рибарство“, както и по Европейските структурни инвестиционни фондове (ЕСИФ). Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на дискусионен форум „Общините през програмен период 2014 – 2020“, организиран от Националното сдружение на общините. Тя подчерта, че по мерките и от двете програми, чиито бенефициенти са общините, има увеличени бюджети.

„През месец юни 2016 г. планираме да отворим прием по мярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” от ПРСР 2014-2020 г. По нея 232 общини ще могат да кандидатстват за строителство, реконструкция, рехабилитация на пътища, улици, тротоари; изграждане, реконструкция, рехабилитация на водоснабдителни системи, паркове, площади, улично озеленяване, както и изграждане, реконструкция и ремонт на социална инфраструктура. Предвижда се индикативният бюджет на приема да бъде на стойност 170 млн. евро“, допълни министър Танева. Тя обясни, че основната разлика в новия програмен период на ПРСР е с бюджета по общинските мерки да бъдат подкрепени по належащи социални нужди, за да може повече хора в малките населени места да имат достъп до тях.

Десислава Танева съобщи, че по Програма „Морско дело и рибарство“ в този програмен период няма да бъдат изграждани нови рибарски пристанища, а ще бъдат модернизирани вече съществуващите в Балчик, Варна, Созопол и Несебър. Тя отбеляза, че именно рибарската програма е била одобрена от Европейската комисия в най-кратки срокове.
Относно предложението на ЕК за Регламент на Съвета на министрите за определяне на риболовните възможности за Черно море, министър Танева заяви, че страната ни води преговори с Комисията да няма нулева година за улов на калкан. Тя припомни, че през изминалата година България успя да запази квотата си за улов като пое конкретни ангажименти за повишаване на контрола. По думите на министъра, част от тези ангажименти са изпълнени, а други са в процес на изпълнение. Десислава Танева информира, че една от браншовите организации в сектора е изпратила писмо до ЕК с предложение за нулева квота на калкан и това допълнително е утежнило положението.

Министър Танева поздрави всички новоизбрани кметове и отправи апел към тях да се възползват от възможността в обхвата на двете програми да изградят своите концепции, за това какво искат да реализират в този четиригодишен мандат и да търсят инструментите за подкрепа за осъществяването им.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.