Ревизоро: Ако митничар откаже да е в схемата, няма да е на смяна

Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро по повод акцията на „Капитан Андреево” срещу корумпирани митничари, при която бяха задържани 33 души.

По думите му парите се събират от митничарите, но „някой друг ги дели”.

„Шест месеца акция и накрая да събереш една смяна, за да направиш пиар и да се окаже, че после половината ще бъдат пуснати, защото няма и за какво да ги обвиниш”, изтъкна той.

"Ако прокурорите бяха с един повече назначени от НС, реформаторите можеха респективно да извиват ръцете на главния прокурор. А сега ще могат да бъдат назначени половината от НС, половината от професионалната гилдия", каза още Димитров.

„В момента ние ще назначим половината съдии и половината прокурори в парламента”, посочи той. На въпрос за бъдещия правосъден министър, който да седне на стола на Христо Иванов, патриотът изтъкна, че се говори за жена. Според него обаче може и да е мъж.

По думите му, Радан Кънев е започнал много глупаво предизборната си кампания за президент. „Не може цяла година да призоваваш и да искаш най-различни неща да се случват, да направиш назначения повече от електората ти и накрая да кажеш: „Ама аз съм отвратен, питате ли ме колко ми беше трудно тая година?”. Ако той е отвратен, защо не е дал списъка на назначенията си, които е направил”, попита Димитров.

„Колко ни е хубаво - когато е за постове, да не ги изпускаме, ама иначе сме опозиция”, добави той.

„Не може ставаш-лягаш, да казва: „Аз не харесвам този главен прокурор и затова трябва да видя как да го уволня”, заяви той по адрес на Христо Иванов. „Това не е независима съдебна власт. И тук за амбициите на едно човече да може да назначи някой си и да тормози друг и да кадрува в съдебната система, е ярка намеса на смесване на властите, на влияние на законодателната власт върху съдебната”, допълни той.

Бившият шеф на агенция „Митници” коментира и акцията с арестуваните митничари на „Капитан Андреево” и намерените у тях пари. „Това са пари за семки и бонбонки”, каза той. „6 месеца акция и накрая да събереш една смяна, за да направиш ПР и да се окаже, че после половината ще бъде пусната, защото няма и за какво да я обвиниш, някак си едно и също се върти”, добави той.

По думите му, намерените пари са „най-малките пари” и трябва да се види при кого нагоре по веригата ще отидат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини