На 19 юни 2019 да почерпят

Шофьор помете полицейски шеф на мотор в София

Западът превръща хората в биороботи с айфони

Емил Радев ще е евродепутат от листата на ГЕРБ

Борис Джонсън печели най-много гласове на второто гласуване на депутатите консерватори

Румънец начело на фракцията на Макрон Дачиан Чолош е компромис между Париж и Хага

Солистите Виктор и Евгения: Нашият хор помага да разберете Русия Започна турнето на Кубанския казашки ансамбъл в България

Газ битката САЩ – Русия сваля цената на горивото у нас В хъб “Балкан” се чака, освен руско и азерско гориво, и американски и египетски втечнен газ

Българите никога няма да надхвърлят 7 млн. души По най-лошия сценарий за 80 г. ще се стопим до 2 млн.

Алесандра Амброзио си почива в съседна Гърция

ЕС отложи до октомври решението за започване на преговори с Албания и Северна Македония

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 юни 2019

Купуваме 50% по-малко нови коли от гърците Германците ни изпреварват осем пъти по автомобили

Тръмп: Бих обмислил военно нападение срещу Иран, за да не се сдобие с ядрено оръжие

Образователният министър Красимир Вълчев: Още 113 училища стават иновативни 400 от 2400 школа въвеждат подобрения в преподаването

Цветан Цветанов в Елена: Днес повече от всякога се нуждаем от стабилност

Местната власт е тази, която реално отговаря на потребностите на хората, но трябва да има и стабилна централна власт, за да може да се работи по европейски програми. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с жители и членове на партията в община Елена.

По думите му ситуацията в държавата е динамична и някой иска да повиши градуса на напрежение. „Днес повече от всякога се нуждаем от стабилност, защото виждаме какво се случва в съседните държави и в глобален план. ГЕРБ е доказала, че е най-отговорната партия и тя ще изпълни поетия ангажимент за стабилно правителство”, добави Цетанов.
Пред присъстващите зам.-председателят на партията благодари на кабинета за осигурените допълнително средства за много общини в страната и подчерта, че ГЕРБ ще продължи да подкрепя регионите.

Отчет на изборните резултати направи пред присъстващите общинският председател на партията Валентин Гуцов. „От създаването на ГЕРБ в Елена, ние почти нямаме загуба на избори в общината, а тази година резултатът сочи категорична победа на партията с 10 от общо 17 общински съветници, както и кмет в лицето на Дилян Млъзев. От общо 7 кметства в общината в 4 ГЕРБ има свои кметове”, каза Гуцов.

Кметът на община Елена Дилян Млъзев благодари на Цветан Цветанов и на другите присъстващи на срещата народни представители от ПП ГЕРБ Клавдия Ганчева и Евгени Стоев, както и на областният лидер на ГЕРБ Даниел Панов, за това че са били добри посредници между местната и централната власт, благодарение на което в общината са ремонтирани множество пътища, изградена е противопожарна кула, предстои откриването на три нови детски площадки. Градоначалникът изрази увереност, че благодарение на доверието на европейските институции в българското правителство и през следващия си мандат в общината ще продължи да се работи по същия начин. Жителите на Елена благодариха на Цветан Цветанов за ремонтирания път Елена – Твърдица, който дълги години за тях е бил само мечта. Пред присъстващите Цветанов пое ангажимент да съдейства за саниране на сградата на СОУ „Иван Н. Момчилов“, която посети по-рано през деня. За нея има изготвен проект на стойност 1,8 млн.лв. Училището посрещна студения сезон с нова отоплителна инсталация, която бе ремонтирана благодарение подкрепата на Цветанов. Преди няколко месеца съдействие за отпускането на целева субсидия за ремонта поискаха кметът инж. Дилян Млъзев и тогавашният председател на Общинския съвет в Елена и координатор на местната структура на ГЕРБ Валентин Гуцов.

Необходимите средства за ремонт на отоплителната система, в размер на 150 000 лева, бяха отпуснати с Постановление на Министерския съвет от 19 юни т.г. Старите котли на училището са били поставени преди 40 години и освен изключително скъпата поддръжка, те не са били ефективни, казаха учителите.
В най-голямото училище на Елена, в което се обучават 550 деца от първи до 12 клас, благодариха на Цветан Цветанов за подкрепата и споделиха, че имат нужда от саниране на сградата, като подчертаха, че ако това се случи, средствата от делегирания бюджет ще им стигат за всичко.

„Образователните центрове да бъдат притегателно място за младите е най-важното нещо за развитието на една община”, каза пред учителския състав Цветан Цветанов. След срещата с преподавателите той разгледа обновената отоплителна система и поставените нови радиатори в училището.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.