С две „не”-та Кунева отрече, че ще замести Христо Иванов

Вицепремиерът Меглена Кунева категорично отрече, че ще заеме поста министър на правосъдието на мястото на подалия оставка Христо Иванов. В сутрешния блок на bTV на въпросите „Вие ли сте следващият министър на правосъдието” и „Имате ли желание да бъдете” тя отговори твърдо с „не”.

Кунева заяви, че твърденията за разпад на Реформаторския блок, в който участва партията й „Движение България на гражданите”, много я натъжават. „Аз не съм чула все пак никой от Реформаторския блок да говори за напускане”, подчерта тя.

Кунева коментира и позицията на блока във властта: „Тези четирима министри са гласувани от парламентарната група на Реформаторския блок преди те да станат в общото коалиционно решение. Идеята, че можем да надскочим тези 23 души, с които участваме в парламента, за да разчитаме на подкрепа, е нелепа”.

„Да вещаем как ще излиза ДБС от Реформаторския блок е силно надценено. Досега такъв знак не е даден”, каза още вицепремиерът. Тя призова „да направим по-голяма и по-дълбока промяна в Конституцията”.

„Следващите 6 месеца ще бъдат много важни за нас”, изтъкна Кунева. Тя обясни, че блокът продължава изпълнението на поетите ангажименти от коалиционното споразумение, които не са нови, а са от началото на това правителство.

Относно антикорупционния закон, който тя предложи, Кунева каза: „Няма как да се сърдя на ГЕРБ, при положение, че всички подкрепиха текстовете от антикорупциония закон, заедно с Реформаторския блок”. „Дали г-н Борисов ще успее с подписа си да убеди достатъчно хора, че този закон е необходим, ще видим”, допълни тя. „Аз съм убедена, че идеите, които предлагам в аз, са изключително жизнени, те работят в Европа”, заяви Кунева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини