Бургас с нова автогара

Бургас вече е с ново бижу- Автогара Юг. Всеки момент се очаква тя да получи Акт 16 и да бъде открита. Това съобщи пред "Труд" зам. кметът по строителство в община Бургас Чанка Коралска. От реновираната автогара, чиито аавтобусни коридори нощем светят като писти, ще тръгват автобусите за крайморските курорти на север и на юг, както и за столицата, с начална спирка Бургас.

До март идната година ще бъде въведена окончателно и новата транспортна схема на града. Сега се монтират джипиес системите в автобусите. Пътниците ще ползват електронни билети, а автобуси стрела, ще свързват най-отдалечените комплекси и центъра. Кондукторките ще се превъплътят в ролята на стюардеси и ще помагат на всеки пътник с полезна информация, с инструкции как се работи с картите и електронното чекиране, със съвети за съответните прикачвания, ако се налагат такива.

Билетчето ще остане както досега - 1 лев, дори да се налагат няколко прикачвания, стига пътуването да е в рамките на час. Новата транспортна схема на Бургас предвижда броят на линиите да се редуцира от сегашните 19 на 12. Тя обаче ще предложи повече спирки от съществуващите, по-голяма бързина и комфорт при придвижване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини