Тъкмят рецептата за бира със светена вода Кехлибарената течност ще се казва A-Men

Проф. Кантарджиев: Тирговият комар не пренася тропически вирусни инфекции

Русия и Турция може да правят заедно С-400

Тръмп: Вашингтон работи с Исламабад за слагане на край на войната в Афганистан

Не забраняват фермерските пазари Има заповед за спиране на продажбите на свинско месо и месни продукти

Кубрат Пулев си върна боксовия лиценз в САЩ

Бул. „Витоша” e №3 по ръст на наемите Цените са се повишили с 8,3% в рамките на една година

Макрон: 14 страни-членки на ЕС се споразумяха за нов „механизъм за солидарност“ за мигрантите

Бурджу Йозберк е красива и талантлива

Цените на петрола се повишиха

НАП спира временно 6 електронни услуги Няма достъп до обявите за продажба на имущество на длъжници

Имам ли право на майчински, ако ме съкратят в срока за изпитване

Откриха тухла с печат с името на римския консул Марулус в древния град Нове Уникалната находка датира от 184 година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 юли 2019

Румен Петков: Може да се очаква взаимодействие на АБВ с БСП на местните избори

Митов: Връщането на мигранти трябва да се превърне в официална политика на ЕС

„Репатрирането или връщането на мигранти трябва да се превърне в официална политика на ЕС“. Това каза министърът на външните работи Даниел Митов пред Нова телевизия.

„Всеки ден минават десетки хиляди бежанци през нашите съседи в посока Централна и Западна Европа. Европейските граждани очакват от нас да си върнем контрола. Ние трябва да имаме строг контрол на външните граници. Трябва да се обърне внимание на разграничаването на бежанците и икономическите мигранти. Репатрирането или връщането на хора трябва да се превърне в официална политика на ЕС. Квотите за бежанците не решава нищо. Въпросът е, че трябва да се реши конфликтът в Сирия”, заяви министърът на външните работи. По думите му, Турция до момента е похарчила 8 млрд. евро за хора, които идват от други страни – бежанци. Той обясни, че Турция е задължена да помага на бежанците, защото е подписала международни договори.

„Човешките права е една от главите, които сега бяха отворени за присъединяването на Турция към в ЕС”, каза той. Според него Ливан и Йордания са наводнени от бежански поток. „Не само Турция поема тежестта. Говорим за Турция, Ливан и Йордания. В Тунис има 1 милион бежанци от Сирия. Европа е длъжна да помогне на Турция, защото това е в интерес на съюза”, коментира той.

„Стои предизвикателството да направим така, че външните граници на съюза да бъдат охранявани. Виждате България се справя чудесно и сме високо оценени от нашите партньори. Ние сме върнали хиляди бежанци в Турция, защото имаме споразумение”, заяви Даниел Митов. Той каза още, че ако бежанците продължават да идват в Европа, образователните и социалните системи на редица европейски държави ще гръмнат. „България е едно прекрасно място за живеене, ако бягаш от ужасите. Една прекалено либерална Европа, каквато виждаме в момента, не може да бъде заместена от една националистическа такава”, коментира Митов.

Според него Русия трябва да избере кое е по-важното за нея – дали да бъде унищожена ИДИЛ или иска да пази Асад. Митов допълни, че трябва да се даде ясна идентификация на терористичните групи, на опозиционните групи в Сирия. „Трябва да обединим сирийската опозиция, да има примирие между Дамаск и опозицията, за да може да тръгне наземна операция от тях срещу ИДИЛ, промяна на сирийската конституция, провеждане на независими избори под егидата на ООН”, посочи Даниел Митов. Във връзка с посещението на министър-председателят на Турция Ахмед Давутоглу той каза, че българската държава работи добре с Турция по овладяване на миграционните потоци.

„Ситуацията става все по- контролируема и това се дължи на сътрудничеството ни с Турция. Когато става дума за газ, за енергетика ние трябва да работим”, каза той и припомни, че ЕС е подписала споразумение за това, какво трябва да се прави по отношение на бъдещето на миграционните потоци и за това, какво трябва да прави Турция с бъдещето си членство в ЕС.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.