Гард на НСО дере лисици в двореца „Кричим”

Охранител на двореца „Кричим” лови лисици из царската гора и се хвали във фейсбук. Социалната мрежа загря от негова снимка, на която позира с убито животинче, на което е опрял пистолет в главата. Гърлото на животното е в кръв, съобщава Марица.бг.

Действията на гарда Иван Христов предизвикаха вълна от възмущение в община Стамболийски, на чиято територия е царската резиденция.

„Нормално ли е служител на НСО да има такива снимки? Вижда се как е застрелял невинното животинче, и то по време, когато трябва да е на служба”, излива гнева си жител на Стамболийски, който е постнал на стената си кървавия кадър на гарда Иван Христов.

„За това ли плащаме за охрана? Да си правят разходки и да ловуват незаконно. Докога ще търпим тези своеволия”, пита съгражданинът на Христов – Стефан Иванов. И припомня как служителят на НСО е публикувал и друг кадър – как се разхожда с лодка из езерото в парка, а коментарът към нея е „Така мога да работя и 100 години”.

Скандалът набира сила в малката община. „Хората вече ме информираха за действията на г-н Христов. Още утре (б. р. – днес) сутринта „управителката на двореца Елисавета Динева и шефът на охраната ще се явят при мен, за да ми докладват какво се случва в поверения им за стопанисване имот”, заяви пред вестник „Марица” кметът на Стамболийски Георги Мараджиев.

През 2013 година ВКС окончателно присъди двореца „Кричим“ на държавата и така отряза претенциите за реституция на Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза.

От август м. г. имотът е даден за стопанисване на Националната служба за охрана, като за издръжката му хазната отпуска около половин милион лева годишно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини