На 17 юли 2019 да почерпят

ЦСКА прескочи “Титоград”, чака “Осиек”

Украйна арестува хакер, издирван с години от САЩ

Разследват измами с техника за 45 000 евро и 28 800 литра спирт Фирма от Долна Оряховица изпищяла при сделка с трактор от Полша, Захарни заводи попаднали в капан за износ в Италия

74 българи емигрират в Германия дневно Населението й надхвърли 83 млн. души

Ангела Меркел и други европейски лидери поздравиха новия шеф на ЕК Силвио Берлускони пръв стисна ръката на Урсула фон дер Лайен

Рекордьор по смъртност в ЕС остава България Страната ни е на първо място с 1602 починали на 100 000 жители

Урсула фон дер Лайен е новият председател на Европейската комисия

Хакерът отмъщавал за свалянето на Тодор Живков Електронна услуга за връщане на ДДС позволила неправомерния достъп в сървъра

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 17 юли 2019

Санкция до 20 млн. евро грози НАП заради изтеклите лични данни на милиони българи

Арест за 6-ма шефове от фонд „Земеделие” (обзор) Държавните чиновници заподозрени като помагачи на алкохолния бос Миню Стайков

До 30% отстъпка от тол таксата за тирове (обзор) Тестват новата система при максимална цена от 12 ст. за километър

Военно положение заради чумата по свинете България губи стотици милиони лева, ако заразата стигне индустриалните ферми

Гледайте НА ЖИВО гласуването за председател на Eвропейската комисия (ВИДЕО)

Антифашистите протестират срещу визитата на Давутоглу

Българският антифашистки съюз има опасения във връзка с визитата на турския премиер Ахмет Давутоглу, се казва в декларация на БАС. Ето и пълния текст на документа.

Уважаеми дами и господа,

Тази седмица се очаква посещение на министър-председателя на Р Турция Ахмет Давутоглу у нас. По информация в медиите, той ще има официална среща с г-н Борисов. Във връзка с това, искаме да изкажем опасенията си от възможно въвличане на България в конфликта, възникнал след 24 ноември 2015 между Република Турция и Руската Федерация.
Светът е във война и то доста близо до територията ни. Война, която има тежки последици и създава редица проблеми, на които не може да се даде адекватен отговор от страна на Европейския съюз и сред страните членки в НАТО.
В центъра на тези проблеми стои раковото образование Ислямска държава. От една година коалицията, в която влизат САЩ, някои страни членки на ЕС и Република Турция създават впечатление, че се борят срещу нея, но без никакъв видим резултат. Напоследък се появява информация, която показва, че под прикритието на този антитерористичен фронт, Турция има бизнес отношения с Ислямска държава по направлението търговия с петрол.
От друга страна, в защита от катастрофално надвисналата многомилионна „бежанска” вълна над Европа и опасността от разпад на Сирия, Руската Федерация откри втори фронт срещу ИДИЛ, в коалиция със законно избраните правителства в Сирия и Ирак. За броени седмици тя постигна видими резултати в пъти по големи от тези на коалицията, от която Република Турция е част уж в борбата срещу тероризма.
Въпреки видимо еднаквата цел на двете коалиции – ликвидиране на тероризма и успокояване на близкоизточния район – поведението на Република Турция буди много въпроси.
Първият е:
Защо управляващите съседката ни, господата Ердоган и Давутоглу си позволиха тази тежка провокация със свалянето на руския бомбандировач СУ-24? Внимателен поглед на изнесените доказателства показват, че това е планирана атака и то не на турска територия. С подготвени екзекутори, чакащи на сирийска територия да унищожат катапултиралите пилоти.
Предвид постоянното нахлуване на турски самолети в друга наша съседка Република Гърция, които не са инцидентен случай, оправданията на г-н Ердоган по повод горепосочения инцидент са просто опит за формално излизане от ситуацията, прикриващ истинките подбуди.
Това явно показва, че не говорим за недоразумение, а за добре подготвена провокация.
Вторият въпрос е:
Защо Република Турция си позволява да нахлува в суверенна територия с части от своята армия, какъвто е случаят от последните дни в северен Ирак. Какви интереси има там? И защо света си затваря очите пред тази агресия?
Видно е, че с поведението си управляващите Ердоган/Давутоглу засилват напрежението в световен мащаб, създават провокации и нарушават определените международни закони и порядки.

България трябва да има добросъседски отношения със всички страни от региона ни, в това число и с Република Турция. Такива отношения няма как да се изграждат без разговор между страните ни и официални визити.
Но не трябва да се забравя и, че България има традиционни, културно и икономически отношения със славянската Руска Федерация. Страна, която единствена намери сили да се бори реално с тероризма в лицето на Ислямска държава. И продължава въпреки провокациите и явните съботажи от страни представящи се, че се борят за същата кауза.

Ние сме против поемането от страна на България на каквито и да е ангажименти за съвместни действия в размирния регион с Република Турция, докато тя има такова поведение и докато действа в личен интерес и не се съобразява с избраните легитимни правителства в Ирак и Сирия.

За нас, а и за вас като представляващи България, на първо място трябва да бъде националния интерес на страната ни. Интерес, който стои над тези на различните съюзи и алианси, на които сме членки.

Ние сме против противопоставяне с близкия славянски руски народ.
Ние сме за защита на истината и на България.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.