Каракачанов: Вероятно ще подкрепим Захариева, за да спрем правителствената криза

Парламентарната група на Патриотичния фронт ще има среща с кандидата за министър на правосъдието Екатерина Захариева утре. От това дали ще останат доволни от разговора с нея депутатите ще решат дали да я подкрепят. Това обясни в предаването „Лице в лице” по bTV съпредседателят на фронта и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той посочи, че днес той задал въпрос на Захариева относно българите в чужбина и облекчаването на процедурите за вземане на българско гражданство и останал сравнително доволен от отговора. „Тя заяви, че грешките от времето на правителството на Орешарски трябва да бъдат отстранени и да се облекчат процедурите, като не бива да се допускат злоупотреби”, каза той.

Каракачанов изтъкна, че на утрешното обсъждане в рамките на парламентарната група на Патриотичния фронт ще стане ясно дали депутатите ще гласуват за нея. „Аз мисля, че повечето от колегите ще подкрепят преодоляването на тази министерска, правителствена криза”, смята той.

Лидерът на ВМРО отрече да има разделение на Патриотичния фронт: „Не бих казал разделени на две, но има определен нюанси, търкания”.

„Необходимо е да се преразгледа програмата за управление”, каза Каракачанов. Според него това се налага от променената ситуация и особено от конфликтите, които се случват в близост до България. Каракачанов смята, че трябва да се преразгледат „предизвикателствата и възможностите” на новата обстановка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини