Борисов: Надявам се ограничаването на притока на мигранти да стане позиция на ЕС

Твърдо „за“ съм външните граници да бъдат охранявани, така както българските, а държавите, които не могат да се справят, да бъдат подпомогнати. Това заяви пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов на въпрос каква позиция ще защитава България на Европейския съвет относно миграционната криза, предаде „Фокус”.

„Радвам се, че това, което говорих преди месеци стана и позиция на ЕК.

Надявам се да стане позиция на Европейския съвет да се ограничи притокът на мигранти”, обясни Бойко Борисов. Премиерът коментира, че тези, които са вътре в Съюза, трябва да намерят своята реализация - образование, работа, здравеопазване, да бъдат интегрирани.

„След това на квотен принцип, тогава да бъдат приемани. През другото време на контролно пропускателните пунктове, на външните граници, да се извършва необходимата проверка и съответно да се пропускат тези, които действително бягат да спасяват живота си“, допълни Бойко Борисов. По думите му, тези, които търсят по-добър начин на живот трябва да бъдат третирани като икономически мигранти и да търсят по друг начин прехраната си.

„Аз съм твърдо „за“ външните граници да бъдат охранявани, така както българските, а тези държави, които не могат да се справят, да бъдат подпомогнати и да могат по-добре да се справят със задачите си“, заяви още премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини