Информационен срив струпа ТИР-ове на Дунав мост

Срив в информационната система на МВР предизвика километрична опашка от ТИР-ове на Дунав мост, съобщиха от ГКПП. Камионите изчакват в колона по бул. "България" като част от международното трасе София - Букурещ.

Проблеми с централния сървър има на всички гранични пунктове в страната, обясниха капепейци. Ситуацията на Дунав мост се усложнява от продължаващия ремонт в румънския участък. Движението на автомобили е само в едното платно и се регулира със светофари от граничниет власти в Гюргево.

Реконструкцията трябваше да приключи до 15 декември т.г. На съвместна среща с всички заинтересовани институции от двата бряга на реката през лятото беше уточнено фирмата-изпълнител "Consortium Collini Lavori SpA-Tecnic Consulting" да изготви линеен график за етапите на строителство.

Граничните власти препоръчват да се използват други пунктове по българо-румънската граница, за да се избягват задръстванията. Денонощно моста пресичат до 2000 камиона, 25-30 автобуса и 1000 леки коли.

Румъния финансира строителството с осигурените 10 млн.евро от еврофондове. Договорът с компанията предвижда да се ремонтира и укрепи моста, като се рехабилитират и пътищата за достъп до митническите пунктове.

Българската страна от моста беше преасфалтирана преди 3 г. с отпуснатите 1,7 млн.лв. от АПИ. Лошите участъци бяха оправени през лятото за 60-годишнината на Дунав мост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини