Държавата дава 10 млн. лв. за световното по волейбол

Пламен Константинов обикаля държавата, за да агитира кметовете на градовете да помагат на спорта. Гибона разкри за разговори с градоначалниците на поне 5 големи населени места, където е получил обещания от местната власт да помислят по въпроса.


„Дано всичко това не остане само празни приказки, а реално всички спортове, не само волейболът, да получат подкрепа в своите градове от общините“, пожела Константинов.


Той участва в пресконференция със спортния министър Красен Кралев и президента на федерацията Данчо Лазаров, на която основна тема бе домакинството на България на световното през 2018-а. Кралев информира, че държавата отпуска 10 млн. лв., като тези пари са за такси към Международната федерация.
„Получих упреци, че парите са много, но всеки лев от тях си заслужава - мотивира се Кралев. - Не мога да кажа колко зрители ще гледат мачовете, но ефектът за туризма и за България ще бъде много голям.“


Лазаров няколко пъти благодари за подкрепата на държавата към волейбола още от времето на първия спортен министър Васил Иванов-Лучано от 2002 година.
В същия тон се изказа и Константинов, който отчете, че без финансовата помощ на държавата всичките значими турнири у нас в последните години е нямало да се случат.


И Кралев, и Лазаров заявиха, че тепърва ще се правят разчети колко ще струва световното у нас, но и двамата декларираха, че са горди от това домакинство и че публиката у нас заслужава такова първенство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт