Синоптикът Петър Янков пред “Труд”: 30 000 гръмотевици ударили България за ден

Италия е първи приятел на САЩ

Кмет давал 30 000 лв. подкуп на общинар (обзор) Местен бизнесмен осигурявал парите за рушвета

Сухопътните сили на САЩ след трагедията в Чешнегирово: Обучаваме се в реалистична среда

Иракли Кобахидзе, председател на парламента в Грузия: Възобновяването на директните полети между България и Грузия ще увеличи туристическия обмен

17 800 стикове за бездимни цигари задържаха митничари в сръбски автобус

Над 250 самодейци се изявиха на събор на читалищата в община Елена

Решават до месец за присъдата на акушерката Ковачева

ЦСКА срещу тима на Савичевич и Миятович

Новата американска посланичка – кюрдска бежанка от Ирак Документалният филм American Herro разказва за живота на Херо Мустафа

Художникът Ставри Калинов: Крадецът от изложбата е чужденец

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 19 юни 2019

„Лъвиците“ разкъсаха световния шампион

Обявиха тревога от цунами след силно земетресение до Япония

Мария Илиева се показа по бански (СНИМКИ)

Държавата дава 10 млн. лв. за световното по волейбол

Пламен Константинов обикаля държавата, за да агитира кметовете на градовете да помагат на спорта. Гибона разкри за разговори с градоначалниците на поне 5 големи населени места, където е получил обещания от местната власт да помислят по въпроса.

„Дано всичко това не остане само празни приказки, а реално всички спортове, не само волейболът, да получат подкрепа в своите градове от общините“, пожела Константинов.

Той участва в пресконференция със спортния министър Красен Кралев и президента на федерацията Данчо Лазаров, на която основна тема бе домакинството на България на световното през 2018-а. Кралев информира, че държавата отпуска 10 млн. лв., като тези пари са за такси към Международната федерация.
„Получих упреци, че парите са много, но всеки лев от тях си заслужава – мотивира се Кралев. – Не мога да кажа колко зрители ще гледат мачовете, но ефектът за туризма и за България ще бъде много голям.“

Лазаров няколко пъти благодари за подкрепата на държавата към волейбола още от времето на първия спортен министър Васил Иванов-Лучано от 2002 година.
В същия тон се изказа и Константинов, който отчете, че без финансовата помощ на държавата всичките значими турнири у нас в последните години е нямало да се случат.

И Кралев, и Лазаров заявиха, че тепърва ще се правят разчети колко ще струва световното у нас, но и двамата декларираха, че са горди от това домакинство и че публиката у нас заслужава такова първенство.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.