Съдия Корнелия Колева стана зам. председател на Апелативен съд-Велико Търново

„Лудогорец“ срещу унгарския шампион

„Левски“ ще лекува словашки комплекс

Изписаха от болница двама от ранените край Пловдив американски парашутисти

Херо Мустафа ще е новата посланичка на САЩ в България

Проверяват 15 къщи за гости във Варненска област Мониторингът е за 288 имота от общо 746 в страната за 82 млн. лева

Зоозащитници започнаха безсрочен протест пред резиденция „Евксиноград“ Зоват премиера да накара чиновниците да спазват законите

Вижте как австралийски питон изяжда огромен крокодил (СНИМКИ)

Whats App се срина в Европа и Латинска Америка

Безплатна зона за палатки и мащабна сцена – за първи път на фестивала „Francofolies“ в Благоевград

9-годишна варненка спечели златото за авторска песен

Ангела Меркел: Санкциите срещу Русия ще паднат, когато видим, че се изпълняват Минските споразумения

Ремонтират манастира „Св. Св. Петър и Павел“ в Свищов В старата сграда на обителта от 1913 до 1836 година е пребивавал Неофит Бозвели

ЕК: България да създаде надеждна стратегия за разнообразяване на доставките на газ Страната ни трябва да постигне 27% дял на възобновяемата енергия до 2030 г.

Потвърдиха присъда за контрабанда на 200 кг тютюн в Бургас

ЧЕЗ има готовност да противодейства на лошите метеорологични условия през зимата

ЧЕЗ има готовност да противодейства на лошите метеорологични условия, с цел да опази своите съоръжения и да предостави енергия до домовете на всички клиенти. Това каза Виктор Станчев, директор експлоатация и поддържане в „ЧЕЗ-разпределение България“ в интервю за Фокус във връзка с готовността на електроразпределителното дружество за зимата.

„Подготовката за годината и за предстоящата зима започва след приключване на предходната зима. В края на месец март стартират мероприятията, които извършваме с цел да гарантираме надеждно и качествено електрозахранване”, обясни Станев. Той уточни, че първо се извършва оглед на съоръженията. По думите му, това са над 21 хил. трафопоста, обходени въздушни мрежи с ниско напрежение около 16 хил. км и въздушни електропроводи със средно напрежение около 17 хил. км.

„След като бъде приключено това мероприятие, предприемаме мерки за отстраняване на всички забележки, които са констатирани при тези обходи. На тази база се планира и профилактиката на трафопостовете и съответно на въздушните и кабелните линии”, посочи Станчев и отбеляза: „През тази година е извършена профилактика на трафопостове в размер на 4 620 броя трафопостове, с което въвеждаме съоръженията в добро експлоатационно състояние, което да гарантира безотказна работа или да минимизира случаите на аварийни събития – те да бъдат в много малък размер. Другото, което беше направено през годината и съпътства работата, е подмяната на повредени съоръжения. Това включва бетонови стълбове, комутационна апаратура, изолация”, коментира Виктор Станчев. Той подчерта, че само за период от 6 месеца, от края на март до края на октомври, са подменени 705 стълба, а укрепване е направено на над 1 030 стълба.

„Освен това, са проверени и електропроводите със средно напрежение, които бяха обект на най-сериозни повреди от предстоящата зима. Тази година, в следствие на лошите метеорологични условия, които бяха силният вятър, обледяването, обилният снеговалеж, които предизвикаха прекъсвания на захранването за определени региони на наша територия, създадоха дискомфорт в домовете на нашите клиенти. В тази връзка бяха извършени просеки на сервитутните зони или почистване на електропроводните трасета. Това ни гарантира безотказна работа при лоши климатични условия”, изтъкна Станчев. По думите му в тази връзка по мрежите със средно напрежение са премахнати над 47 000 дървета, които са се намирали в близост или в сервитутните зони и биха предизвикали аварийни изключвания.

„Извършено е и почистване на сервитутните зони от храсти, дървета, които възпрепятстват безпроблемното преминаване на нашите служители с цел при евентуално възникване на повреди те да могат да стигнат максимално бързо до участъците. Размерът на това мероприятие е над 190 хил. кв. метра”, допълни Виктор Станчев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.