МВР шефът Бъчварова предлага законодателни промени за автомобилните табели

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова обяви, че е нужна промяна в Закона за обществените поръчки, за да се реши проблемът с недостига на регистрационни табели за новопридобити автомобили, цитирана от "Дневник".

По време на парламентарния контрол тя обясни, че възможността в този закон за обжалване на всяка процедура води до нейното спиране, което според нея цели затрудняване и блокиране дейността на МВР.

От 11 февруари е обявена обществена поръчка за доставка на табели за цялата страна, което е седем месеца преди изтичането на срока на съществуващия договор. Той е изтекъл на 29 август за доставката на табелите.

Тази обществена поръчка е обжалвана седем пъти като четири от тях са довели до спирането на поръчката още преди подаването на офертите.

Министърът припомни, че след това е потърсено решение на проблема като се договори доставка на табели без обществена поръчка - чрез пряко договаряне, което обаче също е обжалвано.

Затова от МВР решили всяка областна дирекция сама да избере доставчик на табели. С разпореждане на Бъчварова по места притежателите на автомобили са уведомени кога могат да очакват табели.

"Направихме всичко възможно, използвахме досега всички юридически процедури", обобщи Бъчварова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини