Над 660 души загинаха във войната по пътищата на България от началото на годината

И тази година статистиката за пътните инциденти в страната е стряскаща. От началото на 2015-та на пътя са загинали над 660, а ранените са близо 9000. Близо 800 са отнетите книжки заради употреба на алкохол в столицата, а най-много са глобите за превишена скорост.

Високата скорост, карането в бус лентите и неправилното паркиране са нарушенията, които шофьорите са правили най-често. Над 30 000 са глобените само за скорост в столицата, съобщава БНТ. Рекордът за 2015-та се държи от водач, преминал покрай радара със скорост от 250 км/час. Затова той заплатил глоба в размер на 1700 лева.

„Хората карат много безразсъдно и с много по-висока скорост от тази, която е допустима. Много от водачите са невнимателни, когато карат автомобилите си. На ден между 150 и 200 клипа за превишена скорост имаме. Отнели сме много книжки заради неплатени глоби и за неплатени граждански отговорности“, коментира началникът на „Пътна полиция“ към СДВР Тенчо Тенев.

Преди и по време на празниците от полицията предвиждат за засилени проверки. Патрули ще следят дали колите са пригодени за пътуване в зимни условия. Ще се проверява също за употреба на алкохол, зимни гуми и обезопасителни столчета за деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини