Арестуваният за кибератаката срещу НАП хакнал сайта на МОН преди две години

Гори електрически стълб на столичен булевард

Андреа пак прекали с фотошопа (СНИМКА)

БФС глоби и порица „Царско село“ заради съмнителни мачове

Слабо начало на сезона за хотелите край Варна Статистиката отчете спад на туристите и приходите за май

Бисер Петков: Над 43 хиляди първокласници ще получат по 250 лв. еднократна помощ за началото на учебната година

Продавачка присвоила над 70 000 лв. от заложна къща

Хари и Меган влязоха в списъка на Time за най-влиятелните интернет звезди

ДПС предлага правителството да купи машини за гласуване Идеята е да се сертифицират от "Електронно управление", одитират от ДАНС, програмират и отчитат от "Информационно обслужване"

Шофьор блъсна 7-годишно дете в Русе

Премиерът за хакването на НАП: Разполагаме с уникални мозъци, на които трябва да плащаме повече, за да не ни нанасят такива щети

Борисов: Отпускаме 5 млн. лева за обновяване на сградата и музея на БАН

Кристалина Георгиева има шанс да оглави Международния валутен фонд след оставката на Кристин Лагард

Български ало измамник завлече с 20 000 евро грък

Марешки превръща Пощенската палата във Варна в хотел

Тютюнджии спечелиха дело срещу земеделското министерство, пада министерска заповед

Тютюнопроизводители успяха да надвият държавата и спечелиха дело във Върховен административен съд, вследствие на което отпада министерска заповед.

10 тютюнджии заведоха дело срещу земеделското министерство. С решение от понеделник магистратите отменят заповед от 8 април миналата година на министъра на земеделието и храните Димитър Греков за определяне на размера на националните доплащания за тютюн за 2013 г. по сортови групи. Става въпрос за частта на т. 1 от заповедта – премираното в периода 2007-2009 г. референтно количество тютюн сортова група „Басми” за тютюнопроизводители с референтни количества до 2 т. по 3,00 лв./кг и за тютюнопроизводители с референтни количества над 2 т. – по 2,04 лв./кг.

Земеделското министерство е осъдено да плати на десетти тютюнджии сумата от 1430 лв. разноски по делото, от които 110 лв. държавна такса, 1300 лв. адвокатско възнаграждение и 20 лв. такса за обнародване в „Държавен вестник“.

Решението може да се обжалва пред 5-членен състав на Върховния административен съд в 14-дневен срок.

„Правдата възтържествува, народът осъди държавата. Бяхме убедени, че не е справедлив начинът, по който е определено кой колко пари да получи от допълнителните 100 милиона лева, отпуснати от правителството. Тези, които работят по-малко, получиха повече. Тези, които се трудят повече, взеха по-малко. Това е абсурд, никъде го няма, затова заведохме съдебно дело, ще водим и ново срещу разпределението на средствата за тази година”, каза тютюнджията Иван Сабахлъков от Хаджидимово, който е един от жалбоподателите. Според него и останалите производители на тютюн тях не е спазена нотификацията на Европейския съюз за разпределение на въпросните средства и е приложен двоен стандарт. Убедени са, че на всички трябва да се дадат еднакви доплащания. А са били ощетени хиляди тютюнопроизводители в цялата страна.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.