Лозан Панов: Има риск изборът за главен прокурор да остане само с една кандидатура

Българин е загинал при верижна катастрофа в Италия Шестима души са ранени при инцидента

Камелия се пусна чисто гола (СНИМКА)

Сливенската полиция издирва 60-годишен мъж

Венцислав Караджов: Глобата за НАП може да е до 20 млн. лв. и ще е от бюджета ѝ

Луксозните жилища в строеж нараснаха с 44% Повишава се търсенето на домове с 2 и 4 спални

Задържаха мъж, вилнял с брадва и стрелял с пистолет в Белоградчик

Георги Дюлгеров: Разбрах кой съм и какво мога След музиката, метеорологията е другата ми страст, признава поп изпълнителят

Съперничеството между ЦСКА и „Осиек“ – пряко по bTV Action

Турски гранд взима Кешеру

Зоран Заев: България ни помага много в процеса на евроинтеграцията

85-годишен помете пешеходец в Слънчев бряг

Прокуратурата: Събраните доказателства не разколебават предположението, че Кристиян Бойков е извършил хакерската атака Той е разполагал с базата данни на НАП преди разпространението й в интернет пространството

13-годишно момиче загина в катастрофа край Враца

Доц. Георги Пеехливанов: Зарази дебнат на плажа При поява на течение - вагинално или от уретрата, търсете лекарска помощ

Чиновниците „гълтат” 195 млн. лв. за реформа

Предвижда се съкращаване на администрацията с 10% до 2020 г.

Правителството ще похарчи 194 710 000 лв. до 2020 г., за да реформира българските чиновници. Кабинетът одобри вчера пътна карта за изпълнение на Стратегията за развитие на държавната администрация 2015-2020 г. Документът е изготвен от екипа на вицепремиера Румяна Бъчварова.

Едно от най-сериозните пера е за обучение на администрацията с цел да се повиши квалификацията. За това са предвидени 80 млн. лв. Амбицията на правителството е през различни форми на обучение да минат 44 000 чиновници. Още догодина трябва да стартира задължителната мобилност на държавните служители – периодично местене в различни отдели и ведомства. През 2016 г. това ще засегне 500 души, а до 2020 г. – 1500.

Пак догодина ще бъде въведен централен конкурс за назначаване в държавната администрация. В пътната карта е записано, че през 2013 г. са назначени 829 чиновници без конкурс. В момента те са 400 души.

Предвижда се съкращаване на администрацията с 10% и намаляване на издръжката за персонал. В пътната карта е залегнало и създаване на Единна агенция за приходите. Тя ще обедини митниците и НАП, а това щяло да струва 6,7 млн. лв.

Правителството ще цели да свие сивата икономика до 18% през 2020 г. Сега тя е 31%. В плана влиза и увеличение на приходите от концесии с 15%.

За вътрешен контрол върху дейността на администрацията ще бъдат дадени 5,5 млн. лв., но какви ще са методите на контрол, не става ясно.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.