Владислав Горанов за хакерската атака: Ако нямаше нито една електронна услуга на НАП, днес нямаше да имаме този казус

Спецсъдът оправда кмета на Батак

Кога имаме право на обезщетения за безработица

Сграда се срути в Мумбай, четирима души са загинали (СНИМКИ+ВИДЕО)

Пуснаха нов самолет с 6 маршрута от и за Варна

Регистриран е първи случай на морбили в Старозагорско

Експертен център по муковисцидоза заработи в УМБАЛ „Св. Марина“ 40 лекари от различни специалности ще консултират пациенти с рядкото заболяване

Столичната полиция издирва 74-годишна жена

Окръжният съд в Търново е изпълнил препоръките по одитния ангажимент за даване на увереност

Руски туристки намериха писмо в бутилка

Никол Шерцингер – изкусителна сирена в бяло

Пиян катастрофира с АТВ

Морска изложба привлича десетки посетители

Румен Петков: Изтичащият мандат е най-голямата катастрофа за левицата от Освобождението

Росен Бъчваров, говорител на НАП: Изтеклите данни са на малко над 5 млн. души

Вижте как столичанин прави домашна бира (Видео)

Домашната бира все още е лукс, но ако сте упорити, може да си я приготвяте сами. Това прави от известно време нашия сънародник Георги Христов, който разкри рецептата за пенливото питие в предаването ”Тази сутрин” по bTV.
Георги обяви, че за първия си опит е взел казан от 30 литра и е сварил 19 литра бира на балкона, въпреки че било студено.

„За да си направите бира, трябва да си купите мелница за малц. Разбира се, малц се продава натрошен, но е по-добре да си купите мелница и да си го смелите. После следва механизиран процес, за който ви трябва уред за топлене на казана. Такъв например е газовия котлон, който е евтин и удобен. След ферментацията бирата се излива в бидон. Много е важно всичко да бъде стерилно. Когато бирата сварена, я слагаме в казана”, каза Христов.

Той обясни и какви съставки са необходими. Това са ечемичен или пшеничен малц, като пшеничния придава по-тъмен и лек аромат на каремал, хмел на листа, шишарки и пелети и качествена мая.

„Бирата се прави за 6-7 часа на няколко етапа, като основното е да се извлече захарта от ечемика в различните етапи. Задушеният малц се сипва в мелницата, а после се спазват температурните граници за накисване, които са различни за различните стилове бира. Хмелът се добавя накрая, когато варим бирата. Той е доста силна подправка, колкото повече хмел добавяме, толкова по- горчива и ароматна става бирата”, обясни процеса Христов.

Той допълни, че при него ферментацията е продължила месец и половина и се е сдобил с прекрасна светла бира.

<iframe width=“640″ height=“360″ src=“http://embed.btv.bg/lbin/global/embed.php?v=2110960791″ frameborder=“0″ scrolling=“no“ allowtransparency=“true“></iframe>

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.