Каракачанов: Турски дипломати са звънели на депутати на ДПС през последните дни

През последните няколко дни турски дипломати в България са звънели на депутати и областни лидери на ДПС и са ги привиквали, включително и в турското консулство в Пловдив - явно с цел турската държава да запази някакви позиции в тази партия. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

„Ние няма нужда да се караме нито с Турция, нито с Русия”, изтъкна Каракачанов. „Конфликтът в Близкия изток е за ресурсите – петрола и газа. България не участва в този конфликт”, разясни той.

Декларацията на Местан в парламента, защитавайки Турция, още преди НАТО да се произнесе, е вземане на страна, допълни Каракачанов.

„В последните 11 години, откакто Ердоган е начело на Турция, тя води политика, която създава сериозни проблеми не само в Балканския регион, но и в Близкия изток. Голяма част от проблема, който съществува в Близкия изток, войната в Сирия, се дължи именно на политиката на Турция”, подчерта лидерът на ВМРО.

По думите му за последните 10 години Турция се е скарала с всички свои съюзници.

„Местан няма намерение да подава оставка, Доган решава дали да му я иска
Никоя българска институция не е поканила у нас турския външен министър Мевлют Чавушоглу, който се очаква да дойде на 26 и 27 декември”, заяви още Каракачанов.

Нито министър-председателят, нито външният министър, нито някой отговорен фактор в България го е поканил и ще се срещне с него, допълни той. По думите му Чавушоглу най-вероятно идва като частно лице, тъй като са му отказани срещи и контакти с български официални лица.

„Много е лесно да ритнеш сега Лютви Местан, когато е паднал”, коментира Каракачанов събитията в ДПС, след като вчера на заседание на Централния съвет на партията, който се проведе в дома на Ахмед Доган в „Бояна”, досегашният лидер на движението беше изключен.

„Явно в ДПС така стават нещата - отведнъж се сменят конете, които опъват каруцата и нещата продължават по един или друг начин”, изтъкна лидерът на ВМРО.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини