Газова бутилка с цинизми открита до инцидента с полицая на Околовръстното

При полицейските коли, паркирани до караулката, където беше прострелян полицай край столичния квартал "Горубляне", било излято солидно количество бензин. До него била поставена газова бутилка с надпис – цинично послание към полицията, съобщава bTV.

Според първоначалните информации, простреляният полицаи е забелязал огън на пътя, близо до паркираните полицейски коли. Затова излязъл, след което последвала стрелба.

Горяща мрежа на Околовръстния път е имало преди стрелбата по полицаяБлизо до мястото на инцидента имало две туби с петролен продукт и газова бутилка

В непосредствена близост до контролния пункт има газстанция.

Поради мерки за сигурност, дежурните екипи на караулката днес сложиха бронежилетки.

През цялата нощ полицията търсеше стрелеца, който се движи с джип. Постове бяха поставени на изходите на столицата. До момента резултат няма.

Полицай беше прострелян в крака на караулката на Горубляне навръх Бъдни вечер. Изстрелите са дошли от джип, който е потеглил към квартала.

Най-вероятно преди стрелбата някой е направил опит за подпали, дори да взриви полицейските коли да караулката с газова бутилка и бензин. Разследващите редиха пъзела цяла нощ.

Малко след 21 часа. Трафикът е вял. Екип на Пътен трафик дава дежурство на караулката. Полицаят е бил на пост до караулката. Изненадващо от преминаващ джип срещу него е отрит огън, предава bTV.

Куршумът пронизва ходилото на униформения. Той е настанен във ВМА, където остава на лечение. Пред колегите е заявил, че няма никаква представа каква е причината за стрелбата. Шефът на СДВР Младен Маринов посочи, че няма никаква информация стрелбата да е била свързана със спиране за проверка на автомобил.

Огледът на мястото продължи часове след полунощ в опит на разследващите да подредят пъзела. Продължиха да търсят улики и днес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини