"Българската коледа" помогна на 2292 деца за 12 години, събра над 25,6 милиона лева

За 12 години всички ние, обединени около каузата за здравето на българските деца, сме събрали 25 660 233 лв. С тях са подпомогнати 2292 деца и е закупена апаратура за 210 лечебни заведения в цялата страна. Това съобщи актьорът Владимир Пенев, който беше водещ на благотворителния концерт-спектакъл „Българската Коледа“, който се проведе в Народния театър „Иван Вазов” и бе излъчен по Би Ти Ви.

„Тази инициатива е пример за нещо значимо, създадено за българи, за да помага на българи. Дарението не е милостиня, дарението е начин да правим добро. Начинът, по който реагираме на бедите показва какви хора сме”, каза той и призова българите да продължават да даряват и да подаряват надежда на децата в беда.

Участие в благотворителния концерт взеха популярни български изпълнители, сред които Миро, Графа, Поли Генова, Веселин Маринов, Орлин Горанов, Жана Бергендорф, Михаела Филева, Нина Николина, както и изявени спортисти и актьори.

На спектакъла присъстваха около 700 души.

Обръщението на патриарха

Скъпи сънародници, братя и сестри, в тази тиха вечер, когато си спомняме рождението по плът на Господ Исус Христос пожелавам на всички мирът и радостта, които се изливат на празника да ни направят щедри и любвеобилни. Това каза в специално видео обръщение в подкрепа на децата патриарх Неофит.

„Страданието на нашите ближни и особено на децата на България е изпитание за всички нас, изпитание за на нашата човечност и способност да съчустваме и състрадаваме, за нашата готовност да отделяме от своето, за да облекчим мъката на другия, да отделим от нашето време сили и средства, за да помогнем на онези, които са в отчаяние и безднадеждност и ги утешим”, призова той.

„Нека да се поучим от Христа в неговата безгранична любов и жертвеност към хората! Подадената ръка за помощ към децата в реанимация и техните близки да бъде нашият драгоценен дар за новородилия се Младенец, Господ да възнагради вашата отзивчивост с изобилните и благодатните си дарове и милости”, добави патриарх Неофит.

Той пожела радостно посрещане на празника, любов и мир в сърцата и домовете на християните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини