Край Варна пустее за празниците

Морето вече не е хитова дестинация за посрещане на Нова година. Докато преди 7-8 години на Златни пясъци за празника отваряха редовно 24 хотела, сега те са само 7. Тридневните пакети излизат между 270 и 600 лв., като част от базата още е свободна, защото и в момента се предлагат оферти в последната минута.

Култови комплекси край Варна като “Ривиера” и “Гранд хотел Варна”, които в миналото се препълваха по Нова година, също остават затворени. Със 100% резервирана основно от българи от вътрешността на страната база са само няколко елитни целогодишно работещи спа хотела.

Според браншовици причините за мъртвилото край морето са комплексни - възходът на зимните ни курорти, свитото потребление у нас и в Румъния и липсата на достатъчно редовни полети до Варна в мъртвия сезон.

“Българите, които могат да си позволят почивка по Нова година естествено отиват в зимните комплекси, където през последните години бяха направени доста хубави обекти. Румънците пък се преориентираха”, коментира Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара. В същото време разходите за отварянето на един сезонен обект на Златни пясъци за няколко дни през зимата се оказват рискови, след като в целия курорт работят само единични бази.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини