На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

1622 решения взе правителството

От началото на годината правителството „Борисов 2“ е провело 50 заседания, на които са били взети 1622 решения. В това число не влизат точките от дневния ред на властта, които са били приети на вносител или на закрити заседания. Тази сряда кабинетът ще проведе 51-вото заседание, на което се очаква да се гласуват още около 30 точки.

Най-много точки са били приети на заседанието на кабинета на 16 декември – 55. На 30 октомври са взети най-малко решения – 9. В тази седмица правителството се събра 2 пъти, тъй като предстоеше визита на премиера Бойко Борисов и делегация от 7 министри в Китай.

Статистиката показва, че средно между 20 и 40 точки се разглеждат на заседание. Министрите обикновено заседават не повече от 90 минути.

Най-често преди заседанието, докато камерите са още в залата, премиерът прави изказване. Беше въведена и модата стенограми от сбирките на МС да се пускат почти веднага. В тях се акцентира на нещата, които премиерът е искал да каже на хората по горещи теми.

На 23 декември премиерът се възмути, че министри оттеглят точки, за да дописват документи. Затова разпореди на земеделския министър Десислава Танева да осигурява по 10 фиданки на всеки, който го прави и купчина хартия отива на боклука. Борисов изрази притеснение „да не стане цяла гора“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.