На 19 юни 2019 да почерпят

Шофьор помете полицейски шеф на мотор в София

Западът превръща хората в биороботи с айфони

Емил Радев ще е евродепутат от листата на ГЕРБ

Борис Джонсън печели най-много гласове на второто гласуване на депутатите консерватори

Румънец начело на фракцията на Макрон Дачиан Чолош е компромис между Париж и Хага

Солистите Виктор и Евгения: Нашият хор помага да разберете Русия Започна турнето на Кубанския казашки ансамбъл в България

Газ битката САЩ – Русия сваля цената на горивото у нас В хъб “Балкан” се чака, освен руско и азерско гориво, и американски и египетски втечнен газ

Българите никога няма да надхвърлят 7 млн. души По най-лошия сценарий за 80 г. ще се стопим до 2 млн.

Алесандра Амброзио си почива в съседна Гърция

ЕС отложи до октомври решението за започване на преговори с Албания и Северна Македония

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 юни 2019

Купуваме 50% по-малко нови коли от гърците Германците ни изпреварват осем пъти по автомобили

Тръмп: Бих обмислил военно нападение срещу Иран, за да не се сдобие с ядрено оръжие

Образователният министър Красимир Вълчев: Още 113 училища стават иновативни 400 от 2400 школа въвеждат подобрения в преподаването

Манолова: Не приемем криминалният случай в Якоруда да бъде употребен за лобистки интереси

Призовавам за нулева толерантност на държавата към нелегалните производители на спиртни напитки.

Това се посочва в позиция на националния омбудсман Мая Манолова по повод случая в Якоруда, при който пет души загинаха заради отровен алкохол.

„Недопустимо е да се произвежда и продава алкохол в нерегламентирани спиртоварни за ракия, защото това, както видяхме, за съжаление, води до смърт. Сега МВР и прокуратурата трябва да си свършат работата докрай. Не приемам този криминален случай, отнел човешки животи, да бъде употребяван за лобистки интереси”, посочва Мая Манолова.

„Абсолютно недопустимо е да се прави какъвто и да е паралел между случаите в Якоруда и специализираните малки обекти за дестилиране, които аз защитих.

Те подлежат на двойна регистрация – в НАП и Агенция „Митници“, и се контролират от държавата, за разлика от нелегалните спиртоварни, които не подлежат на никакъв контрол.

Категоричната ми позиция на омбудсман е, че без значение дали става дума за голям производител, или за малки обекти за дестилиране, трябва да им бъде оказван 100% контрол.

Промените в Закона за акцизите и данъчните складове, които атакувах пред Конституционния съд не подобряват този контрол, ще предизвикат масови фалити на производителите на ракия за собствена употреба и ще поощрят нелегалното производство на опасен алкохол”, посочва още омбудсманът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.