На 21 юли 2019 да почерпят

Затвориха две летища в Силиция след ново изригване на Етна

Морковите зареждат организма с ценни вещества Могат да се консумират също листата и стъблата на оранжевия зеленчук

Великотърновка се венча в храм от 18-ти век в село с един жител Стела се запознала с бъдещия си съпруг в църквата в планинското с. Влахи

Ентусиасти преобразяват цял квартал Групата “Бъди общественополезен” вдъхна нов живот на 13 градинки в Изток

Срив в системата на Гранична полиция спря за близо час обработката на камиони на „Капитан Андреево“

Откриха първата ясна снимка на Нийл Армстронг, докато ходи по Луната

Рим обяви най-висока степен на терористична заплаха

Рожен събра над 200 000 българи от страната и чужбина

Крит – откъдето Европа е започнала На острова всичко е мълчание, останалото е лош превод

Най-малко трима души загинаха при катастрофа на малък самолет в Германия

Извадиха варели за опасни химикали от река Марица

ТИР разпиля дини на АМ „Марица“, след като се удари с лека кола

Христо Стоичков: ЦСКА ще има нов стадион!

64-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа край Разград

Втори човек на Плевнелиев става посланик

Шефът на протокола на президента Росен Плевнелиев – Иван Кондов, е най-вероятният нов посланик в Испания, научи „Труд“. Мандатът на сегашния ни представител в Мадрид – Костадин Коджабашев, изтича в началото на следващата година. Предстоящата ротация на посланиците ще е една от най-големите в последните десетилетия. През следващата година изтичат 4-годишните мандати на близо 30 посланици. Смяната на шефовете на посолства ще обхване почти една трета от всичките ни дипломатически представителства.

Причината за мащабите на рокадата е, че в края на 2011 г., когато Комисията по досиетата обяви имената на ченгетата във Външно, се оказа че 55 от тях са на мандат в чужбина. Тогавашното правителство на ГЕРБ и външният министър Николай Младенов отзоваха повечето бивши агенти и решиха, че България няма да бъде представлявана пред света от хора с минало в Държавна сигурност.

Иван Кондов е завършил „Международни отношения“ в УНСС. През 1995 г. започва работа в МВнР. Има опит в мисиите ни в Лондон и в НАТО в Брюксел. В периода 2007-2009 г. е бил шеф на дирекция „Държавен протокол“ в МВнР. Специализирал е дипломатически отношения в Испанската дипломатическа академия в Мадрид. Владее английски, италиански, френски и испански и ползва португалски и руски език.

Друг служител на Росен Плевнелиев, секретарят му по външната политика – Тихомир Стойчев, е най-вероятният нов посланик на България в САЩ. Той вече е бил временно изпълняващ длъжността във Вашингтон.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.