Драконовски мерки за сигурност на новогодишните тържества у нас

Както редица големи градове по света, така и София посреща 2016 година при изключителни мерки за сигурност на обществените места, където ще има тържества.

Броени часове преди началото на новогодишния концерт в столицата главните действащи лица в него репетират трескаво. На сцената на площад „Княз Александър I Батенберг” ще излязат любими български музиканти, които обещават да вдигнат градусите на настроението.

А за да върви всичко по план, е създадена строга организация. Компромиси няма да се правят дори и за участниците в концерта.

Всеки, който планира да посрещне 2016 г. под открито небе, ще трябва да се подготви за щателна полицейска проверка. Празнуващите ще бъдат допускани през 10 контролно-пропускателни пункта. До площад „Княз Александър I Батенберг” няма да стигат хора във видимо нетрезво състояние. Достъпът ще бъде забранен и за носещите оръжие.

С уникален рок концерт, пищни илюминации и строг контрол Пловдив ще посрещне новата година.

Варненци също ще празнуват с много музика, впечатляваща заря и лазерни ефекти. Драконовски мерки за сигурност ще има и на площад „Независимост“ в града.

А вместо пищни фойерверки, в Шабла началото на 2016 г. ще извести светлината от най-стария фар на родното Черноморие, и то 18 минути по-рано.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини