"Булгартрансгаз": Доставките на газ се изпълняват нормално

Доставките от газ до всички потребители в България се изпълняват нормално, обяви изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД Георги Гегов по време на пресконференция, предаде „Фокус”.

"Целта на тази пресконференция е след поредното съвещание при премиера, от което идваме, да дадем повече информация за текущата ситуация, която в никакъв случай не е критична, напротив. Всички доставки се осъществяват", увери той.

Изпълнителният директор на БЕХ Жаклен Коен също бе категоричен, че няма нещо, което да буди безпокойство. 

"Мина без всякакви сътресения тази нощ. Едва ли не се очакваше и се прокрадваха някои апокалиптични предсказания. Целта на тази среща е да ви кажем, че всичко е спокойно, няма наистина никакъв проблем. Беше подадено заявление от "Овергаз мрежи" до "Булгаргаз". Колегите реагираха, имаха готовност за подписването на този договор още след първото съвещание при премиера", обясни Коен.

След множество разговори, които проведохме с колегите от „Газпромекспорт“ имаме пълните уверения, че ще ни бъдат осигурени максимални количества спрямо потреблението. Фактът, че тези количества действително се доставят до страната е факт за доброто отношение на „Газпромекспорт“ към нашата страна и нашите потребители, обясни още Георги Гегов.

„Която и да е компания да беше изпаднала в това положение, бихме направили всичко възможно да помогнем, респективно на потребителите - допълни шефът на "Булгартрансгаз" - Уверявам Ви, че ще направим всичко възможно да няма ограничение на природния газ, независимо от периода“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика